Nyheter

Mille Johansson uttagen till Svenska landslaget i bilsport
17-årige rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm har tillsammans med sin kartläsare Johan Grönvall från Arvika blivit uttagna till att representera Svenska Bilsportförbundets landslag under 2023. Detta i samband med att Mille och Johan gör en storsatsning på Junior-EM i rally under säsongen.

- Jag är glad att kunna meddela att jag är en del av det Svenska landslaget i bilsport 2023. Det är ett mål jag har haft som nu uppnåtts, och det är en bekräftelse på att det vi gör är rätt. Jag längtar efter att få dra igång vår EM-säsong, säger landslagsföraren Mille Johansson.



Mille och Johan kommer representera Svenska Bilsportförbundets landslag när de tävlar internationellt under 2023. Landslaget, som stöttas av Riksidrottsförbundet, hjälper ett antal individer som tävlar på hög nivå inom bilsport med ett individanpassat upplägg med fysisk- och psykisk träning, kontraktshjälp och gemensamma läger för att man ska utvecklas inom bilsporten. Förutom rallylandslaget, som Mille och Johan tillhör, finns även ett stort antal utövare inom crosskart, karting, racing och rallycross med namn som Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson och Milles teamkollega i GN Motorsport, Pontus Tidemand.

Landslagsförare får även representera Sverige i lagtävlingar som FIA Motorsport Games, Bilsportens egna OS.

Mille och Johan startar sin EM-säsong den 20-21 maj i Polen.

Sebastian Bourghardt