Nyheter

Racepart Sweden 1300 Rallycup 2022 avslutad
Det blev ingen favoritseger i Rally Småland för team Rydin Racing men slutsegern var ju redan klar. Joacim Rydin/Marcus Simensen vann 2019 (och en tävling i inställda cupen 2020), 2021 och nu 2022. Verkligen väl värda segern men det märks att konkurrensen växer. Men nu till Finaltävlingen.

Om vi börjar med våra utbildningsåkare så var det Rasmus Gårdman/Mathias Gårdman som vann bland sukkorna (tvåa totalt bland ungdomsåkarna) före Lovis och Kenneth Jansson. Därmed kan vi konstatera att Lovis överlägset kammade hem den klassen i Cupen. Roligt att dessa för en gångs skull fick starta först.

Det fick emellertid inte övriga Racepartgänget göra. Vi är ju annars "bortskämda" med att få agera föråkare och köra bort eventuellt rullgrus. Nu enbart tacksamma att vi fick vara med.

Starkast öppnade Rydin/Simensen tätt följda av Marcus Johnsen/Marcus Harrström men på SS2 blixtrade Wigren till och vann sträckan före Jennersjö. Det var alltså fullt påslag i toppen. Efter två sträckor var det Rydin, Wigren, Jennersjö, Johnsen och Carlström i nämnd ordning. Tobias Bilfeldt fick kasta in handduken med trasig drivknut.

Rydin vinglade till på SS3 och tappade ledningen och för Carlström/Norrstrand var det slut efter att kramat ett träd. Dock utan personskador. Vid servicen efter fyra sträckor hade mycket hänt. Nu ledde Jennersjö före Johnsen, Rydin och Wigren.

Johnsen tog sin första SS fullpoängare på SS6 och drygade ut avståndet till 12,4 sek före Wigren men då hade Rydin redan avancerat till andraplatsen sträckan före. Snacka om fight! Näst sista sträckan och Johnsen får växellådsproblem så Wigren går förbi. Rydin vinner sträckan men är inte förbi sin måg Jennersjö. 5,9 sekunder fattades inför sista SS8.

Jennersjö höll ordning på körning och nerver och kunde därmed välförtjänt inkassera sin första Cupseger före svärfar Rydin. Trea blev tävlingssponsor Jonas Wigren. Fyran Marcus Johnsen fick denna gång nöja sig med att vinna Juniorklassen.

Slutställningen i Racepart Sweden 1300 Rallycup Slutade med att dagens segrare gjorde ett stort hopp från åttonde plats i sluttabellen. Framför sig bara årets överraskning Marcus Johnsen som inte lyckades passera tvåan i kostym Björn Norman. Överlägsna cupvinnarna Rydin/Simensen kunde inga rubba. De vann med över 56 poängs marginal (Max vad man kan köra ihop på en tävling är 54 poäng). Marcus Jonsen fick nöja sig med att slutligen ta hem segern bland juniorerna före Filip Carlström.

Nu återstår bara Årsmöte och prisutdelning i föreningen. Sedan ställs siktet in på 2023. Det blir det trettiosjätte året i rad och förhoppningsvis inte det sista.

1300 Rallycup - Mycket Rally för pengarna.