Nyheter

Tom och Andreas på podiet i Raid Swidnicki-KRAUSE i Polen
Tom Kristensson, SMK Hörby, med co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, tog en mycket fin tredjeplats i Hyundai i20 R5 för sitt polska team KoWax/2Brally i Raid Swidnicki-KRAUSE, ingående i polska mästerskapet.

De två första platserna kneps av hemmaförarna Kacper Wroblewski och Grzegorz Grzyp, som båda körde Skoda Fabia Rally2 evo. Upp till första platsen skilde det 36 sekunder efter ca 12 mil specialsträckor, 10 st. totalt, alla på asfaltunderlag.

- Vi är jättenöjda med tävlingen och även med placeringen, även om man naturligtvis vill komma högst upp på prispallen. Söndagens bestod av 3 olika SS som kördes två gånger, varav den längsta drygt 21 km, säger Tom.
- Efter den första rundan på sträckorna på söndagsförmiddagen låg vi trea, drygt två sekunder från första platsen. På andra rundan på eftermiddagen kom både regn och dimma, och då backade vi av lite, tog inga risker, utan bevakade tredjeplatsen, och hade till slut nästan en minut till fyran.
- De flesta hemmaförarna hade kört sträckorna flera gånger tidigare, då samma sträckor brukar ingå i tävlingen, och vi kände att de nog kunde satsa lite extra i dimman.

- Årets plan är att få så mycket körträning som möjligt på olika underlag, och så här långt kan man säga att vi hållit oss till planen. Det är även väldigt positivt att det fungerar så bra med både teamet och Andreas trots den korta tid vi varit tillsammans.

- Nästa planerade tävling blir på hemmaplan i South Swedish Rally sista helgen i maj. Jag ser verkligen fram emot att tävla nästan i hemtrakterna igen, avslutar Tom

Tom Kristensson Motorsport