Nyheter

Valasska Rally i Tjeckien med Victor och Victor
Efter ett långt vinteruppehåll var det äntligen dags för rally igen. Victor Hansen och Victor Johansson gav sig av till Tjeckien för att köra Valasska Rally, första deltävlingen i tjeckiska mästerskapet.

Till denna säsongen har teamet köpt in en Ford Fiesta Rally4, likadan som kördes i Rally-SM under förra säsongen.

Detta var första tävlingen med en Ford på asfalt och någon möjlighet att testa bilen har inte funnits, så strategin var att känna sig för och försöka hitta känslan för asfalt.


Det blev en 2:a plats i Valasska Rally för Victor och Victor. (Foton: Martin Dlouhy)

Tävlingen genomfördes i ett stabilt tempo där man i stort sett hela tävlingen låg strax efter vinnade tjecken David Stefan. Det blev en 2:a plats i klassen och en 17:e plats totalt i tävlingen. 11,5 sekunder var marginalen till vinnaren.

- Jag är nöjd med tävlingen och vi fick nyttiga mil i kroppen. Det var bitvis väldigt svåra förhållande med leriga vägar och till och med lite snöblandat regn. Tyvärr var där ett par sträckor vi tappade lite för mycket tid på för att lyckas ta hem segern, säger Victor Hansen.

-Detta är tredje gången vi är och tävlar i Tjeckien och alla gångerna har vi blivit 2:a och ingen gång mer än 11,5 sekunder efter segraren, så vi hoppas att vi kan ändra på detta framöver, upplyser Victor Johansson.