Nyheter

Lyckad tävling för Tom Kristensson i Tjeckien i nya Teamet
SMK Hörbys Tom Kristensson med co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, hade en lyckad tävling i tjeckiska KoWax Valasska Rally ValMez, då man körde in på en 5.e plats totalt en 4:e plats i Rally 2-klassen.

Vann gjorde hemmaföraren Vaclav Pech jun. i en Ford Focus WRC efter det att den tjeckiske stjärnan Jan Kopecky, som ledde tävlingen från start, tappade tid på sista specialsträckan, och föll till 3:e plats totalt.

Tävlingen var en 2-dagarstävling med målgång på söndagseftermiddagen och ingick i tjeckiska och slovakiska mästerskapet samt ERT Mitteuropa.Eftersom det blev ett sent beslut att starta i tävlingen, körde Tom och Andreas KoWax teamets Hyundai R5 bil, och inte den nyare Hyundai Rally 2 bil, som Tom och teamet visade upp i hemmatävlingen förra helgen.

- Vi är jättenöjda med tävlingen, säger Tom. Målsättningen var att ta bilen i mål, att inte ta några onödiga risker, för att få mil med bilen Vi passade även på att testa olika däck och inställningar inför kommande tävlingar..

- Underlaget var väldigt skiftande, alltifrån bra till dålig asfalt, från snabbt till tekniskt och med mycket lera på vägen. Dessutom hade vi alla typer av väder, solsken, regn och snö, så det var inte så lättkört.

- Summeringen blir mycket positiv, en trevlig kompakt tävling med 15 mil specialsträckor, ett fantastiskt team, och att sammarbetet fungerade så bra direkt med Andreas trots, att det var den första tävlingen vi körde tillsammans med noter, avslutar Tom

Tom Kristensson Motorsport