Nyheter

Tom Kristensson presenterar planen för 2022
Efter ett mycket utmanande fjorår i VM i WRC2, och med M-Sport World Rallyteam i England, har funderingarna varit många och utmanande över hur Tom Kristenssons vidare rallysatsning skulle utformas för att utvecklas på bästa sätt som rallyförare.

- Jag har varit bortskämd med framgångar under flera år tack vare mitt engagemang och planering. Det har så klart alltid dykt upp motgångar på vägen men det har aldrig fortsatt någon längre period. Förra året var ett ofattbart år, och steget från Junior-VM till VM-seriens näst högsta klass i ett fabriksteam, innebar mycket mer jobb och ansvar än vad jag kanske förutsåg, och tog en del fokus från själva tävlandet, säger Tom.

- Att jag skulle fortsätta på något sätt har varit självklart, jag älskar ju att köra rally, men på vilket sätt och vilket nivå har varit den stora frågan. Men huvudspåret har varit, för att fortsätta att utvecklas på ett bra sätt som förare, att köra en fyrhjulsdriven Rally 2 bil. Under de senaste 6 åren har nästa steg varit ganska givet, från Opel Adam Cup i Tyskland, via Junior EM för Opel, och Junior VM för M-Sport i Polen till VM í WRC2 förra året, men nu är det en ny situation, fortsätter Tom.

Efter diskussioner med olika team och olika tävlingsupplägg, har det nu landat i att köra ett antal tävlingar för det polska teamet Kowax/2Brally i en Hyundai I20 Rally 2 bil. Istället för att satsa på ett speciellt mästerskap är planen att mixa mellan VM-, EM- och SM-tävlingar.- Jag tror att detta är de bästa vi kan göra av denna situation vi befinner oss i, och det känns otroligt bra att ha en så pass bra kalender att utgå ifrån. Samarbetet med nya teamet fungerar väldigt bra och de är mycket engagerade och hjälpsamma.

- Att köra olika tävlingar i olika mästerskap för att skaffa erfarenhet på olika sätt, samtidigt som jag kan lägga till och ta bort tävlingar i kalendern, känns som ett bra upplägg för mej, säger Tom

- Det som även gör det fördelaktigt är den budget jag kan få ihop kan styra uppläget. Oroligheterna i närområdet och de höga energi- och drivmedelspriserna påverkar alla, inte minst mina samarbetspartner. Jag är otroligt tacksam för, hur de trots detta, gör allt de kan för att stötta mej.

Kalender:
Bilmånsson Rallysprint, Hörby, 3 april
Rally Valaska, Tjeckien. 8-10 april
South Swedish Rally, SM, Ålmhult
27-28 maj. Rally Polski, EM, Polen
10-12 juni. Rally Liepaja, EM, Lettland
30 juni-2 juli. Rally Finland, VM, Finland
4-7 augusti. Barum Rally, EM, Tjeckien
26-28 augusti. Västrallyt, SM, Trollhättan, 2-3 september


- Att nu på söndag få visa upp teamet och bilen hemma i Hörby för supporters, partner, skall bli oerhört skoj. Hela teamet kommer att finnas på serviceplatsen på Stjärneborg, där även en del av mina partner kommer att visa sin verksamhet. Alla är hjärtligt välkomna att besöka oss där.

- Det blir tufft motstånd i tävlingen då det är många skarpa asfaltåkare som deltar i vassa bilar, men vi skall göra vad vi kan avslutar Tom.

Tom Kristensson Motorsport