Nyheter

Återigen dags för "rally mitt i byn" med Bilmånsson Rallysprint!
Efter två års uppehåll på grund av pandemin är det på söndag den 3 april åter dags för "rally mitt i byn" när SMK Hörby arrangerar "Bilmånsson Rallysprint". Något som tävlingsledare Mia Nilsson ser framemot.
- Absolut är det så. Vi har har två tråkiga år bakom oss så nu känns det härligt att kunna bjuda både tävlande och publik på en fartfylld söndag, menar Mia.

Tävlingen är som tidigare år, premiär för rally på asfalt i RS-DM/Asfaltcup och i år för första gång med ett nytt intressant tillskott.
- Vi fick frågan om Rallyklassikerna kunde få lägga in oss i sin kalender för deras "Sprint & Backcup" vilket vi tackade ja till. Detta betyder också att vinnaren 2018, Mats Myrsell från Falun kommer, avslöjar Mia.

Nu kommer dalmasen inte med den Porsche han vann med för fyra år sedan, utan med samma Porsche som han nått stora framgångar med i Historiska EM förklarar Mia.
- Även om bilen är en klassiker så blir jag inte förvånad om Mats och kartläsare Esko Junttila placerar sig högt i resultatlistan, varning utfärdas...


Ifjol körde SMK Hörbys Joacim Kristiansson/Maya Rangtoft hem ett SM-guld med sin röda Opel och på söndag är årspremiär på hemmaplan. Foto. SMK Hörby

Annars är det två hemmaförare som lär få allra mest blickar på sig, regerande svenska mästaren i Asfalt-SM Joacim Kristiansson och Maya Rangtoft som med den segerrika röda Opel Corsan tillhör favoriterna.
Samma sak för SMK Hörbys internationella stjärna Tom Kristensson som avfyrar startskottet för årets säsong på hemmaplan. Här delar han på en riktig VM-bil, en Hyundai i20 N Rally2 med Eslövs Mats Andersson och båda två lär även få dela på söndagens favoritskap tror Mia.
- Riktigt kul att Tom väljer att visa upp sitt nya team, polska Kowax 2BRally Hyundai Team inför hemmapublik och att han även samlat alla samarbetspartners vilket gör söndagen till ett riktigt rallyevent.

Nu lär Tom med kartläsare Andreas Johansson och Mats med, pappa Östen nyss fyllda 80 år i högerstolen, inte få någon lätt resa mot seger. Helt säkert vill även SM-vinnaren i 4WD-klassen Stefan Kristensson/Rickard Nilsson, Tomelilla MK med tävlingens vassaste bil en Ford Fiesta WRC ha ett ord med i laget. Samma sak för Hässleholmsfamiljen Rolf och Tobias Grybb med en Citroén R5.


Hässleholmsfamiljen Rolf och Tobias Grybb med en vass Citroén R5 tillhör favoriterna i Bilmånsson Rallysprint. Foto: SMK Hörby

Åres upplaga av Bilmånsson Rallysprint har lockat nästan exakt 60 deltagare och avgörs som vanligt på Industriområdet i form av ett varvlopp. En tävlingsform som blivit alltmer populär även om sviterna av pandemin gjort att det är något färre deltagare än 2019 konstaterar Mia.
- Svårt att se hur pass ett två år långt tävlingstopp drabbar sporten framöver, men vi är åtminstone helt nöjda med startfältet på söndag.

HQ är beläget hos auktionsfirman Stjärnehov och därifrån ger sig första tävlande i UngdomsklaseMelinda Tjäder från SMK Hörby sig iväg klockan 10.30. En speciell publikplats med speaker och publikaktiviteter finns intill Mekonomen.
- Bästa platsen för att få bra koll på tävlingen plus att det finns stor parkering alldeles intill, enklare kan det inte bli att kolla "rally mitt i byn", lovar Mia och lägger till.
- I år bjuder vi på publiken på tävlingsprogrammet i gengäld hoppas vi att man swishar en summa med hjälp av QR-koden på framsidan till hjälp för Ukraina!Tommy Svensson