Nyheter

Sydsvenska Rallycupen 2020/2021
Efter en minst sagt annorlunda vinter fick många rallyarrangörer ändrade förutsättningar och antalet inställda tävlingar blev ovanligt högt. Efter det har Corona-pandemin ytterligare förändrat situationen på ett dramatiskt sätt. Ingen vet ännu hur det kan komma att påverka höstens tävlingskalender. Skulle allt rulla igång igen kommer alla tävlingsserier och cuper att vara mer eller mindre stympade jämfört med ursprungligt upplägg och inte alls ge det spännings-moment som en serie normalt ger.

Även SSRC har tvingats se första halva av serien inställd och i höst återstår två tävlingar som ska ge tre poängtillfällen. Men hur spännande och utmanande blir detta upplägg?

Cupledningen planerar därför nu att 2020 års cup utökas till en höst/vår serie. Höstens planerade tävlingar utökas 2020 med Skilling 500 den 7 november och våren 2021 ingår Simrishamnsmixen i Simrishamn, Midsommardansen i Ljungby och Dackefejden i SSRC 2020/2021.

Cupen avslutas sedan med en finaltävling i slutet av juli. Tänk att få köra finalen i strålande sommarväder och inte som alltid tidigare i oktoberrusk.

Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt , socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Sydsvenska Rallycupen 2020/2021.



Tävlingskalender 2020
19 sept Älmhults MK Silverratten
3 oktober Vetlanda RRC Rally Småland
7 november Skillingaryds MK Skilling 500


2021
April Simrishamn MK Simrishamnsmixen
Maj Ljungby MK Midsommardansen
Juni Wäxjö MS Dackefejden

Juli Finalen SSRC


Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2020/2021 Mats Bergman