Nyheter

Patrik Flodin upp I ledning av East Sweden Rally
Patrik Flodin, Skoda och Ilsbo MK, leder årets femte deltävling i Rally-SM, East Sweden Rally, vid lunch- och serviceuppehållet i Linköping. Han är 13,4 sekunder före Johan Kristoffersson, VW och MK Team Westom i den trimmade 4WD-klassen, R5.

- Det blir en tuff eftermiddag, bara att ge järnet för att hålla undan för Johan. Jag måste vara före honom i mål för att kunna bli svensk mästare, säger Patrik Flodin och tillägger att även om East Sweden Rally är hans jokertävling, så är att vara före Johan Kristoffersson som gäller för SM-kampen och ingenting annat.

Fredrik Åhlin, Skoda och Karlstad MC, var annars snabb under lördagens inledande sträckor, Men en punktering och ett hjulskifte kostade honom 2 minuter i transportprickar.

- Även om vi hade hunnit före, så ville jag inte vara i vägen för Johan Kristoffersson, säger Fredrik och tillägger att det även fanns ett taktiskt övervägande - det är halt att vara först i spåret.

Joachim Grahn, Ford och Simrishamns MK, leder klassen 4WD övriga rejält. Han är 50,8 sekunder före klasstvåan, Steen Skodborg, Mitsubishi och Borlänge MK.

- Det var lite sladdigt och löst i morse, men nu har vi fått rytmen, säger Joachim Grahn.

Hemmaföraren Albin Nordh, Renault och Ydre MK, är snabbast både bland juniorerna och i den otrimmade R2-klassen. Efter att JSM-ledande Pontus Lönnström fått problem redan på lördagens första specialsträcka, är senioren Robert Andersson, Ford och Eskilstuna MK, den främste utmanaren för Albin.

- Vi har fått upp tempot efter att justerat stötdämparna några klick i morse. Det innebar att jag har en bra känsla i bilen från sträcka fyra, nu får vi akta oss för Robert, säger Albin Nordh.

Stefan Alenmalm, Toyota och SMK Trollhättan, leder R3-klassen, trimmat 2WD.