Nyheter

Publikinformation Skilling 500 2019
Om några dagar, den 31 augusti, körs nästa deltävling i Sydsvenska Rallycupen då det är dags för 2019 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Isamons Idrottsplats vi norra utfarten från Hestra någon mil norr om Gislaved.

Tävlingen ingår också i 1300 rallycup samt Smålands och Södras DM.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 36 km på en tolvmila bana. Samtliga sträckor har i olika riktning och skepnad varit med i tidigare tävlingar.

SS 1 6,8 km
Detta år körs sträckan i avkortad version, har inga direkta farligheter, en kilometer in på sträckan ett dike ytter som kommer fort på efter en skarp sväng över ett krön. Men vill man se riktigt fin bilåka kan man också gå in från målet.

Vid starten på sträckan finns det parkering och servering och därifrån kan man få åka traktor in på sträckan om man är ute i god tid.

Första bil ca 11.15
Sträcksponsor: Anders K Johanssons Åkeri Vaggeryd

SS 2 16,4 km
Tävlingens långsträcka. Första varningen efter 2,3 km kommer fort. Nästa varning efter 4 km är tuffare då det är smalt över bron. Efter 11,80 km ett hårnålsvägbyte på krön där det är risk för backning då det är svårt att se var vägen går in. 14,10 km ett vägbyte med hinder inner och i utgången av kurvan är vägen feldoserad. En utmaning framförallt för bakhjulsdrivna bilar Infarter till sträcka från ett flertal vägbyten.

Första bil ca 12.00
Sträcksponsor: Uffes Bygg AB Skillingaryd

SS 3 6,8 km
Sträckan börjar på lite mindre väg med riktigt långa kurvor. Sträckan är lätt att komma till vid första vägbytet. Även sista delen på sträckan är bra att titta på.

Första bil 13.45 Sträcksponsor: Gnosjö Automatsvarvning

SS 4 5,9 km
Man spar alltid det bästa till sist, här är en sträcka som inbjuder till rallyåka. Snabb bred fin väg, bökigt första vägbytet med hinder inner och ytter. Men efter vägbytet mitt på sträckan är vägen helt magisk mot mål. Smidigt att köra in vid flera vägbyten

Första bil ca 14.15 Sträcksponsor: V TIMBER Vrigstad, ett företag i TUJO koncernen

Program säljes från kl 9 på fredagen på Preem i Hestra och i Gislaved samt ICA i Tranemo och från kl 7 tävlingsdagen också på Isamon.

Välkomna ut i skogen nu på lördag den 31 augusti. Första start klockan 11 från Isamons Idrottsplats i Hestra.

Mats Bergman