Nyheter

Landslagföraren Mattias Adielsson går för medalj i Rally-EM
Till helgen är det dags för den sista deltävlingen, Barum Czech Rally Zlín, i rally-EM för juniorer som kör R5 bilar. Göteborgaren Mattias Adielsson kommer till start med en Ford Fiesta R5 från det Tjeckiska teamet Orsák Rally Sport.

- Vi ligger på fjärde plats och har chans på en bronsmedalj, självklart ska vi göra det vi kan för att ta den, säger Adielsson.

Adielsson med kartläsaren Andreas Johansson började säsongen tillsammans med Sainteloc Racing och en Citroen C3 R5. Nu blir det byte till en bilmodell som Adielsson tidigare tävlat framgångsrikt i och även har erfarenhet av på asfaltsunderlag vilket kommer att vara en fördel.

- Vi är mycket tacksamma för det fina samarbete vi har haft med Vincent Ducher och Sainteloc, riktigt bra och proffsigt team att arbeta med. Nu lägger vi hela vårt fokus på nästa tävling och ska göra vårt yttersta för bronsmedaljen. Teamet Orsák Rally Sport blir en ny bekantskap för oss. Jag har haft kontakt med dem under åren men aldrig tidigare kört för dem, jag känner ett stort förtroende för att de skall leverera på topp, säger Adielsson.

Barum Czech Rally Zlin börjar på fredagskvällen med en superspecialsträcka inne i centrala Zlín. Lördagen bjuder på åtta specialsträckor från förmiddag till sen kväll. Avslutningen under söndagen innehåller rallyts längsta specialsträcka med sina 25 kilometer, den körs två gånger och avslutar även rallyt. Vägarna har rykte om sig att vara mycket svåra och underlaget är riktigt lurig asfalt där greppet kan skifta från sväng till sväng. Poäng delas ut efter placering på lördagen och söndagen, och sedan som vanligt efter totalplacering.

- Jag har tidigare, två gånger kört den här tävlingen då i vår Peugeot R2 så jag vet hur svårt detta rally kan vara. Nu gäller det att verkligen fokusera och följa vår plan så ska vi på söndag kunna kvittera ut en bronsmedalj i Rally-EM, avslutar Mattias Adielsson.