Nyheter

Rådström dominerade Midnattssolsrallyt
Fem sträcksegrar av sex möjliga, det är Arne Rådströms facit under dagens etapp av KAK Midnattsolsrallyt.

-Det är svårt att åka sakta, summerar Arne dagen.

KAK Midnattssolsrallyt fortsatte under torsdagen med sex traditionella sträckor i skogarna norr om Örebro. Ledaren Arne Rådström, MK Ratten, Volvo 262, gick ut sist i spåren och som utlovat igår körde han suveränt.

-Det är svårt att köra sakta med den här bilen, konstaterade Arne efter målgången.

Att han kört fort syns i resultatlistan där han under dagen drygat ut sin ledning till tvåan med över en minut, och tagit fem av sex sträcksegrar.

Per Göthberg, Eskilstuna MK, inledde dagen med ta den första sträcksegern och försökte jaga Arne med sin Porsche 911. När han bröt på sträcka fem gick Patrik Dybeck, SMK Gävle, i Opel Kadett upp på andra plats. På dagens näst sista sträcka smög Harry Joki, KAK, om Patrik med sin Volvo 240, men Patrik storkörde på sista sträckan och återtog andraplaceringen. Han har två tiondels sekund tillgodo på Harry, och kan inte slå av på farten i morgon.

-Nej, det blir snabb och stabil körning. Jag hoppas på bättre tider i morgon då det blir kurvigare vägar och det passar min bil bättre.

-Jag vet att det var ett antal serviceteam som arbetade hela natten för att få bilarna klara till dagens sträckor, all heder åt teamens duktiga mekaniker som arbetar så hårt. Idag har det också varit extra kul att de många utländska ekipagen hittar formen och åker allt fortare, säger Wilhelm Douglas, KAK.

Stig Blomqvist fick inte ordning på sin Porsche och kom inte till start. I morgon kör deltar han utom tävlan med en Ford Escort och kommer att köra allra sist i fältet.

I Regularity, där sträckorna ska köras på idealhastighet, var det norskt i topp. Fjolårssegrarna Anders och Jörn Gröttum ligger först. Bästa svenskar är Öved och Britt-Marie Clasén på andraplats.

-Kul att vara bästa svenskar och vi ska försöka undvika misstag under resten av tävlingen säger de.

Rallyt forsätter under fredagen med sju sträckor söderut med lunchuppehåll i Askersund, service i Laxå och passerkontroller i Kumla, och Laxå. Under Midnattssolsrallyts sista dag körs de sex sträckorna i västlig riktning med lunchuppehåll vid Hjälmare Docka.

Preliminär ställning i KAK Midnattssolsrallyt efter SS7

Historic
1 Arne Rådström, MK Ratten, Volvo 262 Tid 33,58,4
2 Patrik Dybeck, SMK Gävle, Opel Kadett GSi +1 minut 06,5 sekunder
3 Harry Joki, KAK, Volvo 242 +1.06,7

Regularity
1 Anders o Jörn Gröttum, Asker & Baerum Motorsport, Opel Kadett 33,8 prickar
2 Öved o Britt-Marie Clasén, Linköpings MS, Saab 900 41,4 p
3 Aasmund Kleve/Oddvar Moland, KAN, Volvo 123 GT 42,1 p