Nyheter

Tom och Henrik tog tredje pallplatsen i JWRC i RALLY ITALIA SARDEGNA
I tredje deltävlingen i årets Junior-VM, JWRC, tog Tom Kristensson, SMK Hörby, och codriver Henrik Appelskog, Östergyllens RC, sin tredje pallplats genom att sluta på tredje plats i den tuffa tävlingen på Sardinien.

- Det blev om möjligt tuffare än vad vi förväntat oss, berättar Tom efter målgången på söndagseftermiddagen, efter 3 dagars tävlande.

- På många sträckor var det sten i spåret, sten sidan om, lös grus eller sand och smalt, några av dem, bl. a. den sista sträckan, SS 19, var de råaste vi någonsin kört. Vissa sträckor och partier var dock bredare, hårdare och snabbare, så lite omväxling blev det.

- Värmen gjorde det även krävande, både, för oss som besättning, och bil. Jag vet inte hur många liter vatten och vätskeersättning vi druckit.

- Vår taktik vara att hitta vårt tempo, undvika misstag och punkteringar, och det lyckades vi med till 100%. Det enda missödet var en lös bärarm på lördagens sista sträcka, som gjorde att vi förlorade lite tid. Bilen uppförde sig konstigt, vi trodde först att det var en punktering eller en trasig stöddämpare. Problemet fixade teamet på servicen efter dagens etapp.

- På söndagens avslutande sträckor bevakade vi endast vår tredje plats, då marginalen både uppåt och nedåt var så pass stor att det inte gick att göra något, såvida inte något missöde inträffade. JWRC-klassen vanns av spanjoren Jan Solans, efter en hård fight med det andra svenskparet, Dennis Rådström och codriver Jan Johansson. Dennis ledde inför söndagens avslutande sträckor, men här satsade spanjoren allt och gick om. Men dubbelt svenskt på pallen för andra tävlingen i rad.

- Som helhet är vi mycket nöjda med tävlingen och hur vi genomförde den, det var något av en nyckeltävling i serien. Vi hade ju inte någon erfarenhet av den här typen av vägar och vilka inställningar på bilen som fungerade bäst, samt de hårda däck som vi använde. Vi är imponerade av hur stark och hållbar bilen, Ford Fiesta R2 T, är. Drygt 31 mil SS på dessa vägar och inga större tekniska problem.

- Tre pallplatser på tre starter är ett bra facit så här långt, som vi är jättenöjda med, avslutar Tom och Henrik före hemresan.

I JWRC leder nu Jan Solans på 71 poäng före Tom på 62 poäng och Dennis på 56 poäng.

Nästa deltävling i JWRC går i samband med Neste Rally Finland den 1-4 augusti.