Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog redo för VM-tävlingen RALLY SWEDEN
I veckan börjar årets satsning och äventyr för Tom och Henrik med den första deltävlingen i Junior-VM, JWRC, Rally Sweden i de värmländska och delvis norska skogarna. Idag, måndag, har det varit genomgång med teamet, M-Sport Poland, och TV-intervjuer. Imorgon börjar rekognoseringen av de ca 32 milen specialsträckor, 19 stycken, under drygt 3 dagar.

- Vi är otroligt stolta och glada över att vara här, och det skall bli fantastiskt kul, säger Tom från Torsby, som är huvudort för Rally Sweden.

- Det är gott om snö, men väderprognosen säger att det kommer att bli plusgrader, i alla fall dagtid, och då kan isen på vägarna mjukas upp och det kan bli spårigt, men det blir säkert bra, det är härliga sträckor.

Tävlingen startar på torsdag kväll med en Superspecial på Färjestads Travbana i Karlstad. På fredag börjar det "på riktigt" med bl.a. två sträckor i Norge och en som korsar gränsen och går både i Norge och i Sverige. På fredag är en av sträckorna Vargåsen, med det berömda Colins Crest, där tusentals åskådare hoppas att någon skall sätta ett nytt längdhoppsrekord. Sista sträckan på söndageftermiddag har målgång i direkt anslutning till Serviceplatsen på Torsby Flygplats.

I JWRC kör alla de 13 anmälda ekipagen med identiska bilar, Ford Fiesta Eco Boost R2 från M-Sport.

- Bilen är en ny bekantskap för mej, jag har bara kört en liten runda när vi var på en introduktion med M-Sport i Krakow strax före jul, men det kändes bra, så jag ser verkligen fram emot att lägga i ettan på den första sträckan, säger Tom.

De 13 anmälda JWRC kommer från 10 olika länder, med ett ekipage från Paraguay och ett från USA. Från USA är det Sean Johnston, men han tillbringar sin mesta tid i Tyskland, och är lite av en svenskbekanting, då han förra året körde South Swedish Rally.

I tävlingen har Tom sällskap med ytterligaren svensk Dennis Rådström, en av favoriterna, både i Rally Sweden och hela JWRC. Dennis gör sin tredje säsong i JWRC och slutade förra året tvåa i serien efter Emil Bergkvist. Från Lettland kommer förra årets segrare i Junior EM, Martins Sesks, som då var teamkamrat med Tom i Opel Junior Rallye Team och knep guldet före Tom. Det är ett tufft startfält och andra tunga namn är Ken Torn från Estland, Julius Tannert från Tyskland och Tom Williams från England.

- Det är mycket att tänka på, men det känns tryggt att ha Henrik med som är rutinerad och har åkt Rally Sweden tidigare, så vi har läget under kontroll.

- Nu laddar vi och det här skall bli en fantastisk upplevelse, vi skall ha kul, avslutar Tom innan man jäktar vidare i förberedelserna.