Nyheter

Slottssprinten i Rally tar paus 2019
Slottssprinten - mer än bara Rally.
Den 13 juli 2019 var det planerat rallyaction och "After Rally" i området och skogarna vid Ericsbergs Slott. MEN, när vi vid torsdagskvällen gick igenom alla scenarion och parametrar som tillkommit de sista veckorna, och vi får en samlad helhetsbild med fakta och förutsättningar, så kom vi till slutsatsen att vi låter Slottssprinten i Rally ta paus 2019.

De huvudsakliga delarna är, dels det sena beskedet från MSR, dels att MSR ändå kommer köra i Sörmland och så nära som en sträcka i Vingåker, knappt 4 mil ifrån Ericsberg den 13 juli...

En osäkerhet från SBF/RU huruvida arrangörerna framöver får behålla rätten att hantera klasser/startordning efter egna förutsättningar. Och att en av huvudaktörerna i tävlingsorganisationen, drabbats av en olyckshändelse inom familjen, som gör att denne inte är tillgänglig i organisationen under överskådlig närtid. Arbetsbelastningen på övriga blir då klart större, när vi egentligen avsåg att ta ett lite lugnare år.

Så vi inser att vi inte har rätt förutsättningar för ett så stort event och åtagande 2019. När vi arrangerar, vill vi göra det på ett så bra sätt som möjligt, och det känner vi att vi inte kan uppnå detta år. Vi beklagar såklart till alla som åter sett fram emot sommarens rallyfest, till Ericsbergs Slott som gärna sett oss som gäster även i år, och till Katrineholms Kommun som tappar sitt största publika evenemang 2019.

Vi siktar på Juli 2020 - och att åter få arrangera en Slottssprint.

Bilsporthälsningar Katrineholms Motorklubb