Nyheter

KAK Midnattssolsrallyt 2019
KAK introducerar ett antal nyheter inför 2019 års upplaga av KAK Midnattssolsrallyt i syfte att ytterligare befästa tävlingens inriktning som Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn.

- Åldersgräns för förarna i Historic Rally införs vilket innebär att föraren måste senast under tävlingsåret fylla 40 år eller vara äldre. För kartläsaren gäller ingen åldersgräns.

- Tävlingen kommer endast att vara öppen för 2-hjulsdrivna bilar tillverkade tom 1990.

- Teknisk kontroll av deltagande bilar kommer att utföras i större omfattning i syfte att säkerställa överenstämmelse med aktuell HTP-handling (Historic Technical Passport) och efterlevnad av Appendix K.

- Tävlingen kommer att genomföras 10-13/7 2019.

KAK inför förändringarna i syfte att möjliggöra att fler historiskt intressanta bilar anmäls till tävlingen och därigenom bidrar till en förstärkning av rallyupplevelsen för både publik och deltagare. KAK Midnattssolsrallyt fokuserar på de historiska bilar som deltog i det ursprungliga KAK Midnattssolsrallyt åren 1950?1964 och de rallybilar som kom att utvecklas under 1960-, 1970-, 1980- och 1990-talen.

KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan. Tävlingsorten för 2019 kommer att meddelas så snart beslut har fattats

Rallyhistorik
KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic - tävlingsbilar i full fart, och Regularity - rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h. KAK Midnattssolsrallyt 2019 körs den 10/7-13/7 och är öppen för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic). Rallyt följs främst av en stor nationell publik men har också under åren väckt intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.