Nyheter

Seger för Tom och Henrik i Junior EM i Rally Poland
Tom Kristensson från Hörby med codriver Henrik Appelskog från Motala, tog första segern i den femte deltävlingen i Junior-EM i rally, Rally Polen, som avslutades sent på söndagseftermiddagen.



Paret ledde med ca 20 sekunder på lördagskvällen efter första etappen, och under söndagen blev det en jämn fight med den slutliga tvåan Effren Llarena från Spanien. Segermarginalen skrevs till slut till 13.1 sekunder efter 21,5 mil fartsträckor.

- Vi har varit fokuserade hela dagen och haft bra fart och kontroll, inga misstag och bilen har fungerat perfekt. Känns verkligen skönt med en seger, det behövde vi, säger Tom vid målgången i Mikoljaki

- Ett stort tack till teamet, sponsorerna och alla som stöttar oss.

- En bra tävling för oss, idag körde vi på gränsen, men Tom och Henrik gjorde verkligen ett mycket bra rally och vi är glada att vi nådde slutmålet, säger tvåan Llarena i en kommentar på Eurosport.

- Att rally är stort i Polen förstår vi nu, fortsätter Tom. Massor av publik och uppmärksamhet, och ett bra arrangemang. Det märks att tävlingen ingått ett antal gånger i VM.

- Sträckorna var snabba och smala, men med många krön och lyft i full fart, så det gällde verkligen att placera bilen rätt, för att inte hamna utanför vägen vid landningen. Bitvis var underlaget lös grus och sand, som gjorde att det blev ganska djupa spår. Det kunde även ställa till det, och man tappade fart om man kom utanför spåren, analyserar Tom.

En som fick känna på detta var Toms teamkamrat i ADAC Opel Rallye Junior Team, letten Martins Sesks. På lördagsetappen hamnade han utanför spåret och rullade sin Opel Adam R2 och tvingades bryta. Dock kunde teamet reparera den och han kunde starta om på söndagsetappen, men med ganska stor tidsförlust. Dock blev det en ny avåkning på söndagens tredje sträcka och han tvingades bryta igen.

Trots att Seks fick en noll poäng i tävlingen är han med codriver Francis Renãrs preliminärt klara Europamästare i Junior U27 inför sista deltävlingen, Rally Liepaja i Lettland, i mitten av oktober. Tom och Henrik stärkte sin andra plats, men kan inte nå Sesks, även om de vinner och Sesks inte tar några poäng. Skulle det bli så kommer det att skilja 1 poäng.

- Nu skall vi njuta av segern ikväll och äta middag med vårt fantastiska team, sen är det dags att ladda för nästa deltävling, avslutar Tom från Mikoljaki.