Nyheter

Rally Askersund nästa i SM - Adielsson favorit till segern
Rally Askersund är nästa anhalt i Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit i årets enda deltävling där de tio sträckorna ska avgöras på en dag.

Huvudklassen lockar tio heta förare med landslagets Mattias Adielsson i spetsen. Senast i South Swedish Rally genade han en decimeter fel på ett ställe, slog i en sten och tvingades bryta med trasig länkarm.

- Nu är det revansch som gäller, säger Adielsson.

Gävles Martin Berglund skaffade sin Skoda Fabia R5, samma modell som Adielsson kör, i höstas och visade genast prov på snabbhet. Var tvåa när mästerskapet gick över från snö till grus. En seger skulle sitta fint, och samma tankar har Johan Holmberg. Gotlänningen har också gått från tvåhjulsdrivet till drivning runt om till den här säsongen, och acklimatiserat sig snabbt.

Intressanta återtåg gör stockholmaren Lars Stugemo och Kopparbergs Jacob Jansson. Båda har kört internationellt, Jansson efter att ha varit oövervinnerlig i förra årets svenska mästerskap. Nu är han den ende som vågar utmana R5-förarna med en något äldre Mitsubishi Lancer.

Den fjärde av totalt sex deltävlingar i Rally-SM arrangeras av Rönne MK i Askersund. Tio sträckor på lika många mil ska köras, och det på en enda dag.

- Många förare säger att de vill ha kortare tävlingar tidsmässigt, för att minska antalet övernattningar. Därför är vi ledsna över att inte fler än 58 ekipage har anmält sig, säger tävlingsledare Jonas Larsson.

- Vi får hålla tummarna för att det inte bli regn också, för då ökar kostnaderna för att reparera vägarna, och vi riskerar klubbens ekonomi, fortsätter han.

Ryktesvägen har det talats om flera utländska förare till start, men vid anmälningstidens utgång saknades sådana.

- Det hade varit fantastiskt roligt, för både en ryss och några finnar har varit på tal. Men så länge vi inte har en officiellt anmälan är det ingenting vi kan räkna med, avslutar Larsson.

PS! Nu har Nikolay Gryazin anmält sig! Redaktörens anmärkning.

Annemo Friberg.