Nyheter

Tretton Sukkor gör upp om 410 poäng.
Så är det dags för 1300 Rallycups näst sista deltävling för i år. På Lördag gästas Tranås och Aneby där vi ska ta oss an Badhotelletrallyt med dess sex specialsträckor av Småländsk karaktär. Festligt värre kommer det bli har arrangörerna Team Skogsåkarna och Gränna MK lovat. De har faktiskt bjudit in till en rallytävling med den lägsta startavgiften på länge. Något som vi med parollen ?mycket rally för pengarna? uppskattar väldigt mycket.

För cupdeltagarna gäller följande för att skörda så mycket som möjligt. Att komma till start och köra över startrampen uppmuntras med 5 poäng. Anledningen är helt enkelt att uppmuntra deltagande. Lika mycket får var och en som lyckats ta sig i mål oavsett placering. Erkänn att en sådan prestation bör premieras. Oftast har ju dem som kommer längst bak i listan haft upplevelser som kräver långa förklaringar. Sen blir det tuffare. 22 poäng premierar vi till segrarekipaget och 18 till tvåan. Trean får 15, fyran 13, femman 12 och så ända ner till sista pinnen som den 16:e placerade får. Många poäng långt ner i resultaten tycker ni kanske men det gör det intressant att kämpa om placeringarna även längre ner i tabellen och uppskattas därför.

Inte nog med det. Sedan har vi ju cupens unika poängfördelning per körd SS. Varje sträckseger ger 3,6 viktiga poäng (22p delat på 6SS). Så varje sträckresultat är jätteviktigt. Skulle det tråkiga inträffa att man drabbas av punktering på en sträcka så blir det ju ras i resultatlistan. Men nu kan det faktiskt kompenseras en hel del genom att man är snabb på alla övriga SS. En möjlighet vi tycker är självklar. Å andra sidan motverkar det defensiv körning om man lyckats kapa åt sig en stor ledning. Slår man då av på tempot för att bevaka så tappar man med stor sannolikhet SS-poäng. Detta garanterar att publiken kommer att få se tretton ettriga sukkor som kör med fullt påslag från första till sista sträckan på Lördag.

I toppen har det dragit ihop sig till slutspel. Värt att nämna är att årets suveräner Robert Andersson/Carl Gustaf Karlsson kommer i Cupens absolut finaste (och dyraste) bil. Inköpt från Stefan ¨Sollet¨ Sollenfelt som tvingats sälja sin fina Zoltan på grund av ryggproblem. Då Robert drabbades av motorras nu i helgen så blev valet lätt. Det märks att det är allvar nu.

Bland juniorerna undrar vi vem som ska kunna slå årets suveräner Marcus Morén/Robin Hallman då de ju är med och fightas även om totalsegern i cupen.

På lördag eftermiddag vet vi vilka som får ta emot pokaler av Världens Starkaste man. Undrar om han kan komma in i en liten Sukka?

www.1300rallycup.se  Mycket Rally för Pengarna. Vi finns även på facebook.