Nyheter

Fjärde segern i Svenska RallyCupen, Tobias vann Gruvrundan.
Den forne VM åkaren tävlar flitigt och har ett högt tempo, Ludvikas Tobias Johansson ihop med Bo Holmstrand körde in en ny seger i Svenska RallyCupen när de under lördagen var snabbast på Gruvrundans samtliga specialsträckor. Tobias öppnade redan på ss1 upp en ledning som drygades ut under dagen, andraplats för förra deltävlingens vinnare i form av Patrik Åkerman och som trea Jimmy Olsson, Storforsföraren som för något år sedan tillhörde toppen i den tvåhjulsdrivna klassen.

De var fyra totalt i tävlingen, vann den tvåhjulsdrivna klassen - det handlar om Katrineholms ekipaget Fredrik Eriksson och Kristoffer Nordlund i en VW Golf. De drygade likt 4wd vinnaren ut ledningen under dagen och tar målflagg närmare 20 sekunder före Johan Svensson. Sekunderna bakom ses Tomas Pettersson och som fyra Mats Moberg skuggad av Eric Johansson. Även Emil Karlsson tillhörde täten under dagen, men fick ge sig med tekniska problem på ss4, årets första brutna tävling för Hälleforsåkaren som tävlar flitigt!

Störst avtryck i resultatlistan gjorde Albin Nordh, ihop med co-driver Johan Karlsson hängde han på i A-förarnas tempo, var snabbaste 2wd ekipage på sista sträckan och seger i klassen 27 sekunder före Erik Wigren, han har nu bytt till VW Golf och hittade snabbt tempot med framhjulsdrift. Tredjeplats för Fredrik Karlander och som fyra Jimmy Ekström.

Lucas Branteström / Victor Strand uppvaktades hårt av Andreas Ekström på den avslutande sträckan i c-förar klassen, Andreas var snabbast på sträckan och till slutmålet 1,1 sekund från vinnande Lucas. Tredjeplatsen tar Lars Arvidsson följd av Hampus Jakobsson.

Storseger i Appendix K för Mats Lindwall och Jon Magnusson som hade tre minuter till Magnus Folkesson och Björn Svensson.

Som förutspått skulle den jämnast kampen utspela sig i den gemensamma A/B-klassen för grupp F/VOC där b-förarna härjade högst i resultatlistan, arrangören fick ta till särskiljning för att dela de båda tät bilarna. På tiondelen lika tid hade Isac Nordström och Andreas Hultström, snabbast ute på ss1 var Isac och co-driver David Arhusiander som blev dagens vinnare. Hemmaföraren Lukas Kindgren tappade lite tid mot de övriga på ss4, något som slutligen gav en tredjeplats med sju sekunder framåt, dock bara sekunden före A-föraren Frederik Eckhardt.

Större segermarginal hade Henrik Johansson och Daniel Andersson till David Dannevall i c-förarklassen, 17 sekunder mellan dem och som trea David Roos.

Laxås Linus Isaksson tog ny seger i grupp E, endast b-förare i klassen där Linus och Fredrik Rudmalm vinner åtta sekunder före Andreas Rosén, tredjeplatsen en bit bakom för Mikael Johansson. Arrangörsklubbens Evert och Martin Bäckström körde hem c-förarklassen med marginal före Alexander Broberg, även han med marginal bakåt för Robert Rosell.

Tre sträcksegrar för Adrian och Per-Åke Ring, de drygade ut på sista sträckan med 14 sekunder före Joakim Ellner Landberg - totalt efter tävlingen 17,7 sekunder mellan dem. Tredjeplatsen för Kalle Gustafsson i Ungdomsrally.