Nyheter

Sekunddrama i Rally-SM för Mattias Adielsson
Rallyföraren Mattias Adielsson tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson tog andraplatsen i årets femte deltävling av Rally-SM som i helgen avgjorts i skogarna runt Köping.

- Vi har haft en riktigt tuff fajt om segern hela tävlingen. Tyvärr räckte det inte hela vägen för oss, utan fyra sekunder saknades i mål, säger Mattias Adielsson.

Fajten mellan segraren Tobias Johansson och Mattias Adielsson har pågått under hela tävlingen. Johansson lyckades sätta en riktigt bra tid på lördagens första sträcka och sedan har Adielsson jagat honom hela dagen. Trots att Adielsson vann fem av de nio specialsträckorna saknades det fyra sekunder i målet.

- Vi är riktigt nöjda, allt har fungerat så bra i tävlingen. Jag har verkligen försök göra mitt bästa och farten finns där. Det är otroligt inspirerande när vi får en sådan här fajt ända in till mål, man önskar då att tävlingen skulle fortsätta ytterligare en dag. Nu får vi analysera tävlingen och se om det går att hitta ännu mera fart till nästa tävling. Det har varit ganska svårt i dag när det började med kraftigt regn som sedan övergick till strålande väder, fästet skiftar så mycket då och det gäller att anpassa sig efter dessa förutsättningar som hela tiden ändras, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Kolsvarundan
1 Tobias Johansson     Ludvika      1,02,36,5
2 Mattias Adielsson    Göteborg    +4,4 sek
3 Jörgen Jonasson      Umeå        +47,4 sek

Ställning i Rally-SM efter 5 av 6 deltävlingar

1. Thomas Thunström  Ludvika MS     Citroën  66 poäng
2. Niklas Hägg       SMK Hälsinge   Skoda    61 poäng
3. Michael Wikström  NMS Boden      Ford     59 poäng
4. Mattias Adielsson Göteborgs MF   Ford     50 poäng

Urban Andersson