Nyheter

Dennis Rådström trea i Rally Finland
Torsbysonen Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik tog i helgen sin andra raka pallplats i Junior-VM i rally, JWRC, när säsongens fjärde tävling avgjordes i det anrika Finska VM-Rallyt. Det var en tuff tävling med mycket drama och fighter, och trots en rullning sista dagen lyckas Dennis och Johan bli trea.

- Vi rullade på dagens andra sträcka, men landade på hjulen och lyckades ta oss vidare. Tyvärr fick vi problem med turbon och lyckades inte försvara andraplatsen, säger Dennis.

- Men det känns fantastiskt!! Helt suveränt jobb av teamet hela helgen och det är jättekul att vara på pallen igen.

Dennis och Johan som i år gör sin första säsong i Rally-VM, WRC, skulle ta året som ett läroår inför framtiden och har hittills överträffat sina egna förväntningar. De kom till Finland med en andraplats i Polen senast, och med en ny pallplats är teamet med och fightas om medaljerna i mästerskapet när två tävlingar återstår. De befäster även sin ledning i rookie-cupen.

- Vi är fortfarande inne i rallybubblan, så det är inget vi har hunnit tänka på än.

- Men när man ser på vad vi gjort så är det helt fantastiskt egentligen! Man ska inte kunna vara med och ta pallplatser och sträcksegrar när man har så lite erfarenhet som vi har. Vi har visat att vi är att räkna med och kommer vara med och utmana i framtiden. Men självklart har vi mycket kvar att lära, fortsätter Dennis.

När Dennis och Johan ser tillbaka på tävlingen i Finland är det ett minne som sticker ut mer än alla andra; Att få genomföra den legendariska Ouninpohja-sträckan, utsedd av förarna till en av världens bästa sträckor.

- Jag kommer aldrig glömma första gången vi körde Ouninpohja Det är en helt fantastisk sträcka med folk överallt. Riktigt kul med mycket Svenska flaggor längst med sträckan. Vi har världens bästa supporters, avslutar Dennis.

Nu går mästerskapet in i sluttampen och två tävlingar återstår, den nästa körs på asfalt i Tyskland i mitten på augusti innan finalen avgörs i Spanien i början på oktober.

Resultat JWRC:

1. Nicolas Ciamin (FRA) 2.57.23,4
2. Nil Solans (ESP) +3.26,5
3. Dennis Rådström (SWE) +3.27,8
4. Julius Tannert (GER) +3.36,0
5. Dillion Van Way (USA) +11.25,5