Nyheter

Volkswagen RX Sweden lägger fokus på förarutveckling 2017
Svenska rallycross-teamet Volkswagen RX Sweden, kommer att fokusera på förarutveckling av talanger under 2017. Teamet planerar ett deltagande i FIA European Rallycross Championship med två Volkswagen Polo RX.

Volkswagen RX Sweden har varit en del av FIA World Rallycross Championship, sedan serien startades 2014. Slutresultatet av årets säsong blev silver för Johan Kristoffersson i förarmästerskapet och tillsammans med Anton Marklund blev det brons i teammästerskapet.

Europamästerskapet 2017 består av fem deltävlingar, utöver dem planerar Volkswagen RX Sweden att köra utvalda deltävlingar i RallyX Nordic.

-EM känns som en naturligare och bättre plattform för att utveckla både bil och förare till en rimlig kostnad, säger teamchef Jan Marklund.

-Årets säsong krävde ett otroligt hårt arbete från både team och partners för att kunna vara konkurrenskraftiga genom hela satsningen. Jag skulle vilja tacka våra samarbetspartners vi har fått äran att jobba med under dessa år och jag hoppas på ett fortsatt framgångsrikt samarbete i framtiden. Med den erfarenhet vi har samlat på oss, sätter vi pallplaceringar som målsättning med våra förare 2017, avslutar Jan Marklund.

Under de tre år som Volkswagen RX Sweden har tävlat i FIA World Rallycross Championship, har de segrat i fyra tävlingar (Tanner Foust Finland 2014, Toomas Heikkinen Belgien 2014/15, Johan Kristoffersson Frankrike 2016) och stått på pallen 10 gånger. Dess förare Toomas Heikkinen och Johan Kristoffersson blev silvermedaljörer i förar-VM 2014 respektive 2016. Teamet har även slutat på pallen i teammästerskapet två gånger, tvåa 2014 och trea 2016.

FIA European Rallycross Championship 2017
1-2 april: Spanien, Barcelona
10-11 juni: Norge, Hell
1-2 juli: Sverige, Höljes
2-3 september: Frankrike, Loheac
16-17 september: Lettland, Riga


Beatrice Karlsson