Nyheter

Fredrik Eriksson, Katrineholms MK, tog hem Svenska Rallycupen 2016
Teamet höll ihop det ända till mål, Katrineholms Fredrik Eriksson / Kristoffer Nordlund fixade nerver och hel bil i klassiska Marknadsnatta, nu är de mästare - Svenska Rallycupen 2016.

Det var ett sammanbitet team som gav sig ut på de fem sträckorna i Marknadsnatta, en tävling som körts 52 gånger i många skiftande väg/väderförhållanden. Årets upplaga tillhörde en av de svåra, fyra grader och regn på hårda östgötska grusvägar gjorde det svårkört och oberäkneligt halt, där det gällde att vara kall och inte förivra sig, varken i körning eller notläsning.

När svåraste konkurrenten fick tekniskt haveri efter första sträckan, var det hela i princip klart, men Eriksson/Nordlund satta ändå topptider fram till sista sträckan där fokus och begynnande skymning tog över och de gick i mål på säkerhet, en sjätteplats blev det ändå för teamet på lördagens tävlingen i Skänninge.

De har försökt i fyra år, satsat hårt och målmedvetet och varit nära tidigare i Svenska Rallycupen, den absoluta toppen av svensk bilsport, många gånger med upp mot 50 konkurrenter i tävlingarna, och detta år var det Fredrik Eriksson/Kristoffer Nordlund som var vassast totalt över de 6 deltävlingarna med ett facit på 2, 4, 3, 3, 6, 6, en imponerande bra och jämn körning under året.

Titeln Mästare i Svenska Rallycupen slår högt och ett team som nu är grymt nöjda och glada efter årets säsong i det tuffaste motståndet.

Vilket år för Team Eriksson/Nordlund - Seger i Slottssprinten, Seger i Rally-DM och så kronan på verket - seger i Svenska Rallycupen!

Prisutdelning för Svenska Rallycupen blir på Safiren i Katrineholm Lör 7 Jan 2017.

Crister Nystrand