Nyheter

Regnig rallyavslutning för Daniel Damberg
Marknadsnatta i Skänninge blev en blöt avslutning för Östgötahoppet Daniel Damberg från Motala. Damberg lyckades tillsammans med sin kartläsare Torbjörn Kadebro från Vadstena ta en fjärdeplats bland de tvåhjulsdrivna bilarna i A klassen och också bli bästa Östgöte.

- Det var riktigt tufft under de regniga förhållande som rådde. Vi hade mycket svårt att hitta fäste och man visste aldrig riktigt hur mycket det skulle bromsa i leran innan kurvorna, säger Daniel Damberg.

De fem specialsträckorna i Marknadsnatta var gamla klassiska sträckor som tidigare flitigt används i tävlingen. Vädret med regnet gjorde vägarna mycket hala och svåra. Marknadsnatta var också den sista deltävlingen i Svenska Rallycupen. Damberg tävlar i den tvåhjulsdrivna klassen och lyckades ta en sjätte plats i det mycket hårda motståndet. Endast fem poäng från en pallplats.

- Det går säkert att hitta några sekunder här och där för att åka fortare. Vi hade i Marknadsnatta bara 15 sekunder till vinst, 4 sekunder till andra platsen, inte mycket tid men det gäller att få allt att fungera på topp för att kunna höja sig det lilla sista. Nu har vi gjort avslutningen på årets säsong. Vi är ganska nöjda med det här året men självklart siktar vi alltid på att vinna. Nu börjar arbetet med att få allt 110 %-igt till nästa säsong. Hela teamet har gjort ett fantastiskt arbete i år, alla är delaktiga i de framgångar vi har haft. Nu spänner vi bågen och siktar ännu högre nästa år, avslutar Daniel Damberg.

Marknadsnatta Resultat A 2 WD
Plac - Namn - Klubb - Bil - Tid
1 - Andreas Levin - Lima MS - Nissan - 23,42,1
2 - Tomas Pettersson - Grangärde RRC - Ford - +11,0
3 - Emil Karlsson - Hällefors MK - Volvo - +13,1
4 - Daniel Damberg - SMK Motala - Volvo - +15,5