Nyheter

Inför SSRC finalen: Lärljungen slår mästaren i R3
Nu är den traditionsenliga finalen i Sydsvenska Rallycupen bara några veckor bort. I klass R3, de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna har det i år växlat segrare ett flertal gånger. Flest har Mattis Olsson, Gullabo men tack vare stor jämnhet och inga brutna tävlingar är det Viktor Karlsson, Nybro som till slut står som segrare i prispottslistan.

- Riktigt roligt att allt arbete man lagt ner på att utveckla bilen gett resultat. Samtidigt har jag själv lyckats snäppa upp tempot, säger en mycket nöjd Viktor. Det är fjärde året som vi tävlar med denna Opel Corsa av 99-års modell. En två liters motor och en Tractive växellåda gör att bilen går framåt och väghållningen signeras Öhlins.

I den bilen har vi upplevt mycket känslor, både positiva och av mer bekymrad art. Det tyngsta upplevde vi nog i Hörby 2013 då vi tippade runt med bilen flera varv och en ordentligt slätstrykning av plåten var nödvändig. Mindre bekymmer har också satt käppar i hjulen för oss men vi har aldrig gett upp hoppet.

Många roliga saker har också hänt i den här tävlingsbilen. Ett av dem är när Mattis Olsson åkte med mig som kartläsare i Ekratten 2014 och vi vann vår klass och blev trea totalt. Mattis har alltid varit en förebild och numera en god vän till mig så att få vara med om det tillsammans med honom var speciellt. Nu har jag fått chansen att tävla mot honom och allt han lärt mig har tillslut gett resultat, så visst räknar lärljungen med att slå mästaren den 29 oktober avslutar Viktor Karlsson, Nybro inför finalen.

Mats Bergman