Nyheter

Mästartempo och fjärde finalen i rad - Peter Hedström snabbast i Q4
Mästartempo och fjärde finalen i rad

- Peter Hedström snabbast i Q4 och det blev tuffa tag i finalerna!
Finalen i årets EM i rallycross är nu avklarad och Peter Hedström tog sig på nytt hela vägen upp till final. Den för Peter Hedström helt nya banan utanför Riga, blev en ny utmaning som han klarade galant.

Bikernieki National Sports Base utanför Riga i Lettland stod som värd för årets EM-final i Rallycross. Peter Hedström visade där upp mästartempo, trots att han inte kört en meter på banan innan tävlingen.
- Många förare har varit här på test tidigare, men jag fick arbeta upp tempot och hitta bromspunkter på banan allt eftersom tävlingen gick, säger Peter Hedström.

Det syntes också på Peters varvtider jämfört med konkurrenterna i klassen, där han förbättrade sina tider hela tiden under tävlingens gång.
I tredje kvalomgången gav Peter europamästaren Kevin Hansen en match och i fjärde kvalkörningen var Peter snabbast av alla i Euro RX.
- Det kändes som jag började hitta rätt på banan under de sista varven på lördagen - det funkade fint sen även i halkan på söndagen, säger Peter Hedström.

Den vassa avslutningen gav Peter andra plats efter kvalkörningen och detta var fjärde raka finalkörningen för Torsby-sonen.

Semifinalen och finalen blev en regnhalkig historia, där Peter återigen var snabbast ur startblocken. Tyvärr blev Peter ganska bryskt knuffad av samma medtävlare i både semifinalen och starten av finalen. Peter tog trots detta en mycket god femteplats i årets EM-final.

- Det var halkigt och tuffa tag, men jag lyckades göra det bästa av situationen, säger Peter Hedström.

Hedströms Motorsport laddar nu om, styr kosan mot Norge via Värmland och kommer starka till nästa helgs final i RallyX Nordic-cupen och SM. Tävlingen avgörs i Norge på Grenland Motorsportsenter, en bit norr om Skien. Målsättningen är hög med den startsnabba Peter Hedström bakom ratten på den lika snabba VW Polon.
- Jag kör för seger i den nordiska cupen och för att säkra SM-bronset, avslutar Peter Hedström.

Anders Ekström