Nyheter

Guldjagande Kristian Johansson byter bil till SM-Finalen Rally Uppsala
I helgen körs den sista deltävlingen i årets Rally-SM i Uppsala, och efter segern senast i Linköping har Kristian Johansson och Fredrik Livh slagläge på guldet i klassen Trimmat 2WD. Och man kommer inte till start i den VW Golf MK3 man kört tidigare:

- Det blir SM-premiär med min nya Golf mk4 Kitcar, säger Kristian.

Bilen som är en fabriksbyggd rallybil av Volkswagen Motorsport har Kristian kört två gånger innan under året; Båda gångerna har det slutat med seger. Och även om Kristian har guldet inom räckhåll så tänker han inte så mycket på det, utan fokuserar först och främst på att göra en bra tävling.

- Jag tänker inte så mycket på guldet, utan målsättningen är att försöka vinna tävlingen och sedan får vi se hur långt det räcker. Även om jag har åkt bra i bilen tidigare så tar det ju en stund innan man har SM-tempo i den.

Det skiljer 21 poäng mellan Kristian och SM-ledandeTobias Söderqvist, och för att guldet ska hamna hos Kristian krävs seger och fulla poäng på powerstage, samtidigt som Tobias inte placerar sig bättre än sexa i tävlingen. Men allt kan hända i rally, och för Kristians del är det viktigaste att hitta bra fart i den nya bilen och vara med i toppen om chansen till guldet skulle öppna sig under tävlingens gång.

- Som sagt så vill vi hitta ett högt tempo i den nya bilen ta sträcksegrar. Och förhoppningsvis ska kunna vara med och slåss om segern, avslutar Kristian.