Nyheter

Europamästaren Kevin Hansen redo för Riga
Kevin Hansen är klar Europamästare sedan han fick fjärde raka segern i Barcelona nyligen. Nu är det dags för femte och sista tävlingen i FIA European Rallycross Championship 1-2 oktober. Tävlingen avgörs i Riga, Lettland på en ny rallycrossbana i VM- och EM-sammanhang. Går det som Kevin vill blir det en femte seger.

Davy Jeanney och Kevin Hansen deltar i Lettland med Peugeot 208 WRX:er för Peugeot Hansen Academy. Även om mästartiteln är i hamn för Kevins del är det angeläget att fullfölja hela mästerskapet. Efter detta återstår ytterligare två deltävlingar i VM. Kevin kommer att köra den näst sista i Tyskland, Buxtehude om två veckor.

KOMMENTARER

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71, Peugeot Hansen Academy)
"Jag är väldigt taggad på att slutföra denna EM-säsong i Riga. Det blir skönt att komma dit och kunna ladda 100% utan att behöva riskera något. 5 vinster utav 5 möjliga klingar gott i mina öron!
Jag kommer köra i Tyskland för Peugeot Hansen Academy. Det blir min sista tävling för året och det ska bli kul att återigen få jämföra sig med världens bästa.

Vi firade EM-guldet lite lätt på hotellet efter tävlingen i Barcelona, men man får inte glömma att säsongen inte är avklarad ännu. Så det blev en kort kväll. Har fortfarande inte riktigt fattat att jag är Europamästare. Lite för stort för att förstå ännu!

Nu hoppas jag att årets resultat är tillräckligt för att få ta steget till VM 2017. Jag kan inte göra mycket mer än vad jag gjort! Förhoppningsvis räcker vingarna hela vägen till VM 2017..."

Susann Hansen