Nyheter

Peugeot 208 WRX fortsätter jakten på Rallycrosskronan
Team Peugeot Hansen beger sig för första gången till Lettland den 1-2 oktober där den 10:e deltävlingen av 2016 FIA World Rallycross Championship går av stapeln. Det primära målet är att stärka chansen att nå världsmästartiteln för Team för andra året i rad.

Sedan starten på 2016 års mästerskap har de båda Peugeot 208 WRX-förarna Sébastien Loeb och Timmy Hansen tillsammans uppnått åtta pallplaceringar. Deras senaste prestationer i Spanien ger hopp om att de återigen kommer att spela en avgörande roll i tätstriden. Förhoppningen är att ta plats på podiet för nionde gången - eller till och med årets andra förstaplacering.

Med tre återstående deltävlngar är Team Peugeot Hansen fortfarande med i fighten om teamtiteln. Det är fn bara 20 poäng till toppen och teamet kommer inte att lämna något åt slumpen för att nå dit.

Samtidigt kommer Peugeot Hansen Academy att delta i Lettland med Peugeot 208 WRX för Davy Jeanney och Kevin Hansen. Kevin har redan säkrat titeln som europamästare men siktar på att avsluta med 100% raka segrar.

Titta på vårt nya avsnitt av WorldRX Inside. Häng med när Davy Jeanney förklarar vikten av bra körteknik över hoppen. https://youtu.be/NGjkCYRhDEA

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Lettland är en ny arena i mästerskapet och jag tror vi kommer att få ett varmt välkomnande där. Vårt team är redan bekant med banan eftersom vi var inbjudna att genomföra en del tester där nyligen. Överraskande nog var det inte så många av de andra teamen som tog det tillfället i akt. Det verkar som om inställningarna vi hade i Barcelona kommer att passa för Riga, det känns bra. Våra förare var nöjda med bilarna i Spanien."

Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Årets mästerskap har inneburet en hel del nya banor för min del, så blir fallet även i Riga. Kanske än mer, för om jag ska vara ärlig har jag fram till i år haft svårt att lokalisera Lettland på kartan. Hursomhelst så har mitt resande mellan olika länder den här säsongen visat att jag alltid är redo för nya äventyr och jag ser fram emot att få upptäcka ett nytt land. Förhoppningsvis kommer jag ha framgång med min Peugeot 208 WRX."

Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Jag hade möjlighet att besöka vackra Riga när vi var där och genomförde tester i somras. Banan ligger i en av stadens parker och det är väldigt grönt runt om kring. Det är en fantastisk plats! Rallycrossbanan finns i en racingarena som har funnits ett tag. Den har en följsam profil och man kan få en bra rytm. Det är väggar utmed banan, det finns tre hopp och jag bedömer att den har ett bra grepp. Det ska bli så roligt att få köra igen, särskilt med den fart som Peugeot 208 WRX uppvisade i Barcelona senast."

Susan Hansen