Nyheter

Pontus Tidemand gästar Rally Uppsala
Mästaren P-G Andersson från Årjäng får det betydligt tuffare i SM-finalen. För till Rally Uppsala kommande helg ansluter Charlottenbergs Pontus Tidemand.

Forne VM-stjärnan P-G Andersson sopade mattan med konkurrenterna i SM när han gjorde comeback i rally på hemmaplan. Efter fem deltävlingar var han klar guldmedaljör. Nu är det dags för final i Uppsala och P-G anmälde sig för att visa upp sig för partners och fans ute i skogarna.
Trodde han det skulle bli en enkel resa i högsta tempo över tio mil, är det dags att tänka om. För i dag skickade 25-årige Pontus Tidemand in sin efteranmälan.Supertalangen från Charlottenberg och SMK Eda har tävlat flitigt utomlands de senaste åren. Han vann Asian Pacific Rally Championship förra året, och kör WRC2 för Skoda i år. Envisa rykten gör gällande att han är aktuell som VM-förare för det nya Toyota-teamet som återkommer nästa år. Om detta säger förstås inte Pontus ett knyst. Däremot blev Rally Kina inställt och helt plötsligt fanns den lucka han behövde för Rally-SM. Bilen han ska köra är en Skoda Fabia R5.
- Hela året har jag tittat efter en möjlighet att få ge P-G en match på hemmaplan. Nu fick vi till det och det ska verkligen bli kul, säger Pontus.

Notläsningen sköter Jonas Andersson, Gunnarskog. När P-G Andersson vann sina titlar i junior-VM var det just med Andersson i kartläsarstolen.

Föreningen MAS (Motorarrangörerna i Sverige), som driver Rally-SM, gnuggar händerna över att en sådan toppförare som Pontus Tidemand sätter guldkant på Rally Uppsala.
- Att Pontus kommer visar att vi har hög klass på Rally-SM. P-G har ju redan säkrat titeln, men det blir en kamp om totalsegern som publiken får ta del av. Bättre final kunde vi inte få, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.

Annemo Friberg