Nyheter

Tobias Brink tillbaka på pallen
Snabbast varv, podium och tappade mästerskapspoäng Den femte och näst sista deltävlingen av RallyX Nordic gästade Brink Motorsports hemmabana Ring Knutstorp under helgen. Med ett tidigare varv-rekord i bagaget var pressen hög - speeden fanns där även i år. Men helgen blev kaotisk med pendlande framgångar i kvalheaten, vilket resulterade i färre mästerskapspoäng än önskat.

Tobias Brink:
- Vi hade snabbast varvtid i testet samt under kvalrundorna men starterna var usla och då blir det tufft att vara först. Känns surt att missa dessa mästerskapspoäng när man är snabbast.

Semifinalen kördes på lördagen och under heatet dömdes Brink med en svartflagg, men körde i mål som tvåa heatet. Domaren ändrade sitt beslut och svartflaggen hävdes finalplatsen var klar. Med en position från andra startled var Tobias snabbt uppe på andra plats. Efter halva loppet krokade Brink ihop med en konkurrent. Smällen var kraftig och Tobias blev tyvärr stående varvet efter. Efter allt tumult var det ytterligare två bilar som inte kom i mål och då konkurrenten som Tobias blev påkörd av fick svartflagg så fick teamet till slut en tredjeplats med sig hem.

Ted Brink:
- Det är en märklig känsla ? har man varit snabbast i merparten av heaten och får en pallplats med sig hem så brukar man oftast vara nöjd. Dock förlorade vi värdefulla mästerskapspoäng och kommer hem med en bil som har fått lite stryk.

Om knappt två veckor avgörs finalen i RallyX och i norska Skien. Teamet kommer dit med ett hopp om guldet men är väl medvetna om att det kommer bli en tuff uppgift.

2016 Brink Motorsport