Nyheter

Andra raka SM-segern för Peter Hedström i SM på Knutstorp
Peter Hedström fortsätter ånga på med VW Polon. Nu denna helg i rallycross-SM på Skånska Ring Knutstorps rallycross-slinga. Med hypersnabba starter och stabil körning tog Hedström ännu en SM-viktoria med sig hem till Torsby.

Siktet var redan innan tävlingen inställt på nu seger. Med segermaskinen från förra SM-deltävlingen, VW Polon, uppvisade Peter Hedström åter igen de supersnabba starter som har blivit hans signum med Polon.
- Jag hade ju inte tänkt åka hela vägen till Skåne för att bli tvåa. Idag precis som förra gången hade jag god hjälp av den kvicka Polon, den sticker som en raket, det är bara att hålla i sig, säger Peter Hedström.

Just kombinationen med reaktions-snabba Peter Hedström och den nya VW Polon har visat sig vara ett seger-recept. Peter bjöd publiken på show under fredagens kvalomgångar och tog två av tre möjliga heatsegrar. Det var tuffa race och serieledande Kevin Eriksson hade rejäl batalj med Peter Hedström.
- Vi möttes i tredje omgången, jag fick till en kanonstart och visste att det är nu det gäller, om jag ska ta bästa spår i finalen, berättar Hedström.

Peter körde från Kevin, grejade snabbaste tid i så väl andra som tredje kvalet och fick pole position till finalkörningen. Väl där fortsatte Peter på inslaget spår, levererade raketstarter och tog ännu en skön seger i SM. Hedström klättrar nu upp till tredje plats i SM och till andra plats i Rally-X Nordic, trots att han endast kört tre av fem tävlingar i år.
- Det känns mycket bra nu, jag är i bra form och ser verkligen fram mot EM-finalen nästa helg, säger Peter Hedström.

Peters tempo har även smittat av sig på teamkamraten Christer Dalmans, som kört alla årets SM-deltävlingar i teamets Ford Fiesta Supercar. Christer tog verkligen för sig på Ring Knutstorp. Dalmans var snabb i kvalet, kvalfemma efter tre kvalomgångar. Även Dalmans och tog sig hela vägen till final, där han slutade på fjärde plats.

Rallycross-SM och Rally-X, Knutstorp, 160924, deltävling 5 av 6.
RESULTAT SUPERCAR FINAL
1 Peter Hedström, VW Polo, Hedström Motorsport
2 Kevin Eriksson, Ford Fiesta ST, Olsbergs MSE
3 Alexander Hvaal, VW Beetle, Eklund Motorsport
4 Christer Dalmans, Ford Fiesta ST, Hedström Motorsport
5 Morten Bermingrud, Ford Focus,
6 Mats Öhman, Ford Fiesta ST, Norrbottens bildemontering

Anders Ekström