Nyheter

Grundserien i Sydsvenska Rallycupen avslutas i Rally Blekinge
Drygt 150 ekipage skall på lördag ta sig an de 58 km SS som arrangören av Rally Blekinge erbjuder. Motorklubbarna i Asarum och Olofström upprepar sitt succéartade samarbete från förra året och bjuder en bana på sex sträckor på bästa tänkbara Blekingevägar. Rallyt är sista tävlingen i årets grundserie och också sista chansen att placera sig både i de fyra prispottslistorna och att kvalificera sig för finalen den 29 oktober i Växjö. Sammanlagt utdelas för placeringar i prispottslistorna och i den avslutande finalen som vanligt runt en kvarts miljon kronor. Tack vare tävlingens längd har den en hög koefficient vilket innebär att en seger som mest kan innebära125 poäng

I R4/4WD har Ingvar Andersson, Hässleholm ett i princip ointagligt försprång men tack vare glädjande sju ekipage i klassen kan spridningen bli så stor att Stoffe Nilsson, Hässleholm har möjligheten att passera tvåan Ola Schön, Tomelilla.

I R3 klassen är det väldigt tätt mellan de tre första men sen ett ordentligt hopp ner till fjärde plats. Ettan Viktor Karlsson, Nybro leder 15 poäng före Mattis Olsson, Gullabo och med Thomas Grönberg, Oskarshamn bara fyra poäng efter Mattis.

Den tyvärr tunna R2 klassen är redan avgjord med Filip Håkansson, Asarum som helt ohotad segrare.

I den sammanslagna prispottslistan för standardklasserna och C-förare R3 är det också oerhört jämnt. Bara nio poäng skiljer ettan Erik Ohlsson, Gullabo från trean Robin Liljegren, Karlskrona åt. Mellan dessa hittar vi Magnus Sigvardsson, Hörby.

Sist men absolut inte minst landar vi hos Ungdomsklassen. Den klassen leds ointagligt av Victor Hansen, Hörby före av Isac Nordström, Kulling

Vi önskar alla ekipage lycka till på lördag och uppmanar till att köra mitt på vägen för i vägkanten lurar garanterat stenar av olika storlek men med det gemensamt att de defintivt är hårdare än däck och hjulupphängningar.

Slutligen uppmanar vi alla att komma med tanker om framtidens rallycup på vår fb sida och till cupens representanter vid Rally Blekinge.

Mats Bergman