Nyheter

Svenska Rallycupen - Kalender 2017 klar.
Sveriges största rallycup ökar och presenterar 7 fina deltävlingar inför 2017. Efter ett mycket lyckat 2016, där finalen återstår 22 Okt, och med arrangörer som gjort välarrangerade och uppskattade deltävlingar och där startfälten ökat, ser vi fram emot 7 stortävlingar 2017.

Många arrangörer är åter intresserade att vara med i Svenska Rallycupen 2017, och vi har nu kunnat sy ihop en klart konkurrenskraftig cupserie även nästa år.

Självklart är det glädjande att få en bra spridning i mellansverige där vi når runt en tredjedel av landets rallyåkare. Och även 2017 får vi in några nya duktiga arrangörer som ger en nödvändig förnyelse och utmaningar till rallyåkarna.

Den 13 maj blir det åter premiär i Karlstad när nya Carlstad Rallyclub tar stafettpinnen för Rally Karlstad. Återkommer gör även Nyköping i kalendern när Gästabudstrofén går av stapeln redan den 3:e juni. Härnäst blir det besök i mycket populära Slottssprinten där Ericsbergs Slott och Katrineholms MK står för arrangemanget den 8 juli.

Alltid populära och välarrangerade Kullingtrofén i Herrljunga blir 2017 en augustitävling där de kör den 5:e. Rallycirkusen går sedan mot Östergötland och Gruvrundan i Åtvidaberg den 26:e augusti.

Nytt i cupen blir det när vi landar i Tranås för Badhotelletrallyt 23 september i ett samarrangemang av Team Skogsåkarna, Gränna MK och SMK Eksjö.

Som vanligt blir det final i klassiska Marknadsnatta där Skänninge åter är värd den 28 oktober - sålunda sju häftiga stortävlingar i Svenska Rallycupen 2017.

Ett nytt spännande cupår med olika vägtyper och naturförhållanden. Svenska Rallycupen befäster sin styrka och ställning i rallysverige.

Cuporganisation och alla arrangörer kommer att träffas under december och skissa på upplägg och se över cupregler. Dessa kommer sedan att presenteras innan årsskiftet!

Komplett cupkalender SRC 2017:
13/5 Rally Karlstad (Karlstad) / Carlstad Rallyclub.
3/6 Gästabudstrofén (Nyköping) / SMK Nyköping.
8/7 Slottssprinten (Katrineholm) / Katrineholms MK.
5/8 Kullingtrofen (Herrljunga) / Kullings MS.
26/8 Gruvrundan (Åtvidaberg) / Åtvidabergs MK.
23/9 Badhotellsrallyt (Tranås) / Team Skogsåkarna, Gränna MK, SMK Eksjö.
28/10 Marknadsnatta (Skänninge) / V:a Östergötlands MK.