Nyheter

Kevin Hansen Europamästare i Barcelona!
Med den fjärde raka segern och med 30 poäng till nästa konkurrent, har nu Kevin Hansen säkrat titeln som mästare i FIA European Rallycross Championship 2016.

Den nyligen 18 år fyllda Götenegrabben är därmed den yngste Europamästaren någonsin inom rallycross. Vid segerintervjun direkt efter målgång på den solstekta banan i Montmelo utanför Barcelona i Spanien, kunde Kevin inte hålla tårarna tillbaka. Med mästerskapstiteln i hamn släppte helgens anspänning och han kunde låta tårarna rulla. Den Peugeot 208 WRX som Kevin kör i Peugeot Hansen Academy har visat sin styrka genom varje deltävling och nu fram den åtråvärda segertiteln.

Kevin kommer att delta i den femte och sista deltävlingen i Riga, Lettland om två veckor, men poängledningen gör att ingen kan ta ifrån honom mästerskapstiteln.

KOMMENTARER

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71, Peugeot Hansen Academy)
"Det här är hur stort som helst! Jag kan nästan inte hitta orden för att beskriva det. Jag har mer eller mindre vuxit upp på racingbanan och jag har drömt i flera år om att få ta den här titeln. Och nu står jag här som vinnare.

Jag ska köra den sista deltävlingen i Riga för det känns viktigt att fullföja hela mästerskapet. Varje tävling är en övning och jag ska kämpa och slåss om segern även i Riga.

Det är ett fantastiskt team jag har runt mig, de har sett mig växa upp och nu är jag med dem och firar en stor seger.

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Det är klart jag känner stor stolthet, båda våra söner har stor framgång i en sport som har blivit vårt liv och vår livsstil. Att vi skulle vara med och fightas i europamästerskapen var ingen självklarhet, men att Kevin sen har vunnit fyra raka segrar och samtidigt säkrat EURO RX-segern totalt.... ja, jag är så stolt."

Susann Hansen