Nyheter

Peter finalfemma i Barcelona
- Var snabbaste EM-förare av alla med VW Polon i Q4. Peter Hedström fattade direkt tycke för den VW Polo han segrat med i SM på Solvalla. Det blev VW Polon som också fick göra Hedström följe till Circuit de Catlunya Barcelona och näst sista EM-deltävlingen. Detta är ett beslut han inte ångrar.

Volkswagen RX Swedens VW Polo Supercar från i fjol, levererade tillsammans med Peter Hedström även i den soliga spanska höstvärmen. Direkt i inledande kvalet satte Peter sjätte tid, trots att Peter var något ovan vid den nya bakaxeln som teamet fått byta till efter den fria träningen.
- Bakaxeln rök, så vi fick sätta i en annan, den hade inte riktigt lika ramp som den innan, så den tog en stund att komma underfund med, berättar Peter Hedström.

Lördagens andra och sista kvalomgång slutade i moll för Peter och hans team, då en givare i motorn bestämt sig för time out. Med ny givare radade dock Peter direkt på söndagsförmiddagen upp två raka heatsegrar och gick som en raket upp genom resultatlistan.
I sista kvalet var Peter dessutom snabbast av alla EM-förare.
- Det kändes riktigt stimulerande att kunna visa mitt tempo som finns där när allt fungerar, säger Peter Hedström.

Den totala kvalfyran Peter Hedström tog sig sedan via en tredje plats i en stormig semifinal, upp till final för Euro RX. Det nya startsystemet spelade dock Peter ett spratt i finalen.

- Jag släppte kopplingen på ren reflex när den nya röda Ready to Race-skärmen slocknade, så det blev tjuvstart och två alternativ-varv, säger Peter Hedström Trots två joker-varv i stället för ett, grejade Peter femteplats i finalen. Detta ger Peter nya fräscha EM-poäng. Han ligger nu sjua och det är nu endast 14 poäng upp till fyran Tommy Rustad. I EM-sammandraget säkrade Kevin Hansen EM-guldet efter seger i Barcelona.

Vad gäller bilval till finaltävlingen om två veckor i Riga, så är det fortfarande öppet. Den lånade VW Polon eller teamets Ford Fiesta är frågan.
- Polon känns mycket bra, jag trivdes från första metern i bilen och det känns bara bättre och bättre, vi får se vilken det blir senare i veckan, avslutar Hedström.

Anders Ekström