Nyheter

Pelle Wilén gör 4WD-debut i Rally Uppsala
Efter att landslagsföraren Pelle Wilén från Eskilstuna med kartläsare Martin Holmdahl säkrat sitt andra raka SM-guld i JSM-Trimmat med en seger i den näst sista deltävlingen i Rally-SM i Linköping, East Sweden Rally, meddelade man att man inte kommer att köra SM-finalen i Uppsala i sin ordinarie Toyota Corolla. Nu står det klart att Pelle och Martin gör debut i en fyrhjulsdriven bil när man kör Rally Uppsala i en Mitsubishi Lancer EVO 9 i Otrimmat 4WD.

- Det ska bli kul och lärorikt att prova på fyrhjulsdrivet. Martin och jag hoppas att vi kan göra en lika kul tävling som förra året då vi lånade Ola Strömbergs Suzuki, Säger Pelle.

Bilen Pelle ska köra i Uppsala har han fått låna av rallyprofilen och revisorn Johan Rudengren. Och bilen är samma som rattas av stuntföraren Samuel Hübinette i Preem:s tv-reklam.

- Johan Rudengren har alltid varit en viktig person i min rallykarriär, han har varit med mig sedan dag ett. Att han ställer upp och gör det här är jättestort för mig.

Även om Rally Uppsala blir Pelle och Martins första framträdande i en fyrhjulsdriven bil har man höga målsättningar på tävlingen.

- Hög placering vore självklart kul, men jag hoppas mest vi kan åka på sladd. Jag håller på för fullt och jaga ihop en budget till Uppsala så man vågar åka på lite attack, för det är något annat att sitta i en bil som man inte äger själv. Och omställningen från en Corolla som har låg vikt och tvåhjulsdrift till tung, fyrhjulsdriven blir nog större än väntat - men kul! Fortsätter Pelle.

Rally Uppsala är den sista deltävlingen i årets Rally-SM och avgörs den 30/9-1/10 i Uppsala. Pelle Wilén och kartläsare Martin Holmdahl tävlar i klassen Otrimmat 4WD där man bland annat ställs mot segraren från Linköping Anders Karlsson, Säffle MC, och SM-ledande Joachim Carlström, Gullabo RC.