Nyheter

Finaldags i Brittiska Rallymästerskapen på Isle of Man
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg kommer, tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör, försöka ta silvermedaljen i det Brittiska Rallymästerskapet kommande helg.

- Final och dubbla mästerskapspoäng att tävla om gör att vi kommer ladda hårt. Chansen finns att ta silvermedaljen och det är det vi kommer att gå för, säger Mattias Adielsson.

Rally Isle of Man är den längsta deltävlingen i mästerskapet och ska avgöras över 27 mil specialsträckor, nästan lika långt som en VM deltävling. Rallyt startar på torsdag kväll och målgången är beräknad till lördag eftermiddag.

- 20 specialsträckor, tre rallydagar, asfalts underlag, det här kommer att bli riktigt tufft. Vi har haft lite stolpe ut under hela mästerskapet och vi får hoppas att det kan vända till sista tävlingen. Jag känner mig trygg med asfaltsunderlaget och jag vet hur jag ska köra för att utnyttja bilen till max, sedan är det alltid lite svårare första gången man åker en tävling, men vi ska försöka att göra allt vi kan för att det skall räcka till, avslutar Mattias Adielsson.

Mästerskapsställning JBRC - efter sex av sju deltävlingar
1 Robert Duggan - 140
2 Sindre Furuseth - 86
3 Mattias Adielsson ? 65

Urban Andersson