Nyheter

Kevin laddar inför Euro RX i Barcelona
Nu är det åter dags för Kevin Hansen att tävla när den 4:e deltävlingen i 2016 FIA European Rallycross Championship går av stapeln på Circuit de Catalunya utanför Barcelona 17-18 september.

Kevin kör sin Peugeot 208 WRX för Peugeot Hansen Academy. Kevin har hittills framgångsrikt vunnit alla tre deltävlingar och vill det sig väl kan den spanska tävlingen avgöra Europamästerskapens öde.

Missa inte vår senaste online-film: World RX Inside - Episode #15 - The European Championship. Här är det Kevin som berättar "behind the wheels".

KOMMENTARER

Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX #71, Peugeot Hansen Academy)
"Det känns så kul att komma till Barcelona, en bana och helg som under 2015 var en av de svåraste för mig att ta mig igenom efter motgången under SM finalen helgen innan (i Solvalla, där jag hade jagat ikapp alla poäng, ledde semi'n och kraschar själv...). Så att komma dit i år med en helt annan inställning och helt annan position i mästerskap känns riktigt bra.

Strategin är att göra "vår grej" bara. Vi vet att vi startar bra, har en av de bästa bilarna i startfältet och har tre vinster i ryggen. Detta är förstås inte någon garanti för ny pallplats utan det är fullt fokus på att prestera. Vi får hoppas att det räcker för att säkra mästerskapet redan i Barcelona.

Jag tycker teamet bara blir starkare och starkare. Alla mekaniker börjar verkligen komma till rätta och jobbet för att hitta de perfekta inställningarna gå bara snabbare och snabbare. Känns som vi är ett riktigt toppteam. Ett vinnarteam!

Nu får jag köra Supercar på en bana där jag bara kört RX Lites innan. Så ska bli kul att se hur man måste tackla denna bana i Supercar jämfört med RX Lites. Men jag känner mig väldigt lugn och trygg med min kapacitet. Senaste framgångarna har höjt mitt självförtroende till taket!"

STÄLLNINGEN I EURO RX (efter 3 deltävlingar)
FIA European Rallycross Championship

1. Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX) 87 poäng
2. Tord Linnerud (Volkswagen Polo) 63 poäng
3. Tamas-Pal Kiss (Peugeot 208) 59 poäng
4. Jérôme Grosset-Janin (Peugeot 208) 58 poäng
5. Fredrik Salsten (Peugeot 208) 49 poäng

Susann Hansen