Nyheter

Peugeot 208 WRX på väg mot Barcelona! Olé
Efter den snygga uppvisningen i Frankrike, gör sig Peugeot 208 WRX?s ?toreadorer? redo för nya kraftmätningar när 2016 FIA World Rallycross Championship nu intar Barcelona den 17-18 september. Den 9:e deltävlingen av 2016 års mästerskap äger rum på samma arena där Spanska Grand Prix, Formula 1 brukar arrangeras och Team Peugeot Hansen kommer att göra allt för att försöka nå den sjunde pallplatsen i rad.

Banan i Barcelona - förra årets nykomling i rallycross VM-sammanhang - kombinerar den sista delen av Formula 1-banan med en grusdel.

Team Peugeot Hansen beger sig till Spanien med ett tydligt mål - en rejäl inhämtning av poäng för att försöka ta ledningen i teammästerskapet där det fn saknas 19 poäng till toppen.

Peugeot Hansen Academy kommer att ställa upp med ett par Peugeot 208 WRX supercar för Davy Jeanney och Kevin Hansen. Kevin kommer att fortsätta jakten på den åtråvärda kronan i FIA European Rallycross Championship och hoppas kunna fortsätta sin segersvit efter tre raka vinster i EuroRX. Beroende på resultatet, kan den spanska deltävlingen avgöra Europamästerskapens öde.

Ta del av ett nytt avsnitt i vår online-serie ?WorldRX Inside! Lär känna den 18-åriga Kevin Hansen, som tävlar för Peugeot Hansen Academy i sin #71 Peugeot 208 WRX på både VM- och EM-nivå. Titta här: https://www.youtube.com/watch?v=nHrBEgxhHYg

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Förra året lyckades vi få en bra rytm på den här banan. Det är fler raksträckor här än in Lohéac, men banan torde funka för oss ändå. Vi fick med oss en mängd värdefull information och vi räknar med att kunna ha nytta av det fullt ut i Spanien. Vårt mål är att fightas i täten och hoppas på att kunna ta in poäng på vår huvudkonkurrent i teammästerskapet."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Jag känner till banan i Barcelona väl eftersom jag kört en del tester där både i WTCC och med uthållighetstester i Peugeot 908. Jag har också provkört Red Bulls Formula 1-bil och motorcykel där! Den erfarenheten har förstås begränsad betydelse eftersom körstilen i rallycross är väldigt annorlunda och bara använder en del av racingbanan - som dessutom går i motsatt riktning än vanligt! Med start i uppförsbacke och bra grepp kommer motorn säkert att ha en avgörande roll. Mitt mål är att slå de två närmaste konkurrenterna i VM-tävlingen och att ta hem en massa poäng för teamet."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Jag hamnade på pallen i Barcelona förra året och tog hem flest förarpoäng den helgen. Mitt mål är att hamna på prispallen en gång till. Barcelonabanan liknar Lohéac till viss del vad gäller greppet, om än lite långsammare. Det är viktigt att få gruspartiet rätt som också har ett stort hopp. Att få tävla på en sådan prestigefull bana är alltid roligt. Anläggningen är av toppklass och jag längtar verkligen efter att få köra där igen och snabbt komma tillbaka från besvikelsen i Lohéac."

TIDSCHEMA (lokal tid)
Fredag, 16 september
16:00: Lottdragning kvalordning

Lördag, 17 september
09:30: Fri träning
12:00: Kval 1
15:15: Kval 2

Söndag, 18 september
09:15: Uppvärmning
10:00: Kval 3
12:25: Kval 4
15:00: semifinaler och fin


Susann Hansen