Nyheter

Hemmafavoriten Sébastien Loeb och WRX Peugeot 208 på bronsplats
I en tuff och rafflande final helt i publikens smak med grymma omkörningar och en radda påpucklingar knep Sébastien Loeb en bronsplats i den åttonde deltvävlingen i FIA World Rallycross Championship i Lohéac, Frankrike, i helgen.

Fransmannen hade stora förväntingar på sig inför hemmapubliken i Lohéac och bjöd på en uppvisning så väl i semifinal som i final. Bland annat fick Loeb till en omkörning av Solberg i finalen som sent kommer att glömmas.

Timmy Hansen hade otur och fick punktering i semifinalen och gick därigenom miste om att kunna fightas i täten. Både Kevin Hansen och Davy Jeanney gjorde bra ifrån sig men fick heller ingen finalplats den här deltävlingen. Segern gick till Johan Kristoffersson som genomgående hade bra flyt från kval till final.

Dock blir glappet till toppen i mästerskapet allt mindre och teamet är laddat inför nästa deltävling i Barcelona om två veckor.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Det är väldigt speciellt att tävla inför alla de franska fansen och det har varit speciellt roligt för Peugeot som team och särskilt för Sébastien förstås. Vi hade bra kval i lördags, inte snabbast men höll oss väl framme. Idag, söndag, hade vi lite problem med de blöta förhållandena men var ändå på tårna. På semi och final hade vi greppet igen men Timmy fick punktering och kunde inte hänga på. Sébastien gjorde en brilliant semifinal och final. Det var skönt att se att han hade den rätta rallycrosskänslan och publiken fick en riktig show. Det känns verkligen bra att få hamna på podiet här i Lohéac.
Vi är också mycket nöjda med att ha tagit in hela 11 poäng på Audi-teamet. Det ger teamet en bra känsla inför nästa deltävling i Barcelona. Banan där passar oss och vi kommer att vara redo för att fightas."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Jag är lycklig för teamet och särskilt för Peugeot eftersom vi är i Frankrike. Det är en viktig deltävling och bra för sporten att det blev ett underhållande och spännande race.
Ingen seger men vi hamnade i alla fall på podiet. Det var också roligt för publiken och var mycket bra stämning.
Det var väldigt bra fight, jag lyckades köra om 3 bilar och det kändes kul för både mig och för publiken."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Det har inte varit någon bra helg för mig. Jag hade bra fart när banan var torr, men i Q3 och Q4 hade vi det jobbigare. I semi-finalen startade jag fyra men i första sväng fick jag en smäll som resulterade i punktering och en slutlig femte plats i semi-finalen. Jag minns ju segern förra året här i Lohéac så det är lite skillnad. Känns lite bittert men det är förstås bara att se framåt och ta nya tag i Barcelona."

SLUTRESULTAT WORLD RX- Lohéac, Frankrike (deltävling 8 av 12)
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo)
2. Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS)
3. Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX)
4. Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3)
5. Reinis Nitiss (All inkl.com, SEAT Ibiza RX supercar)

STÄLLNINGEN I WORLD RX EFTER 8 DELTÄVLINGAR
FIA World Rallycross Championship ? Förare
1. Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 181 p
2. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 176 pts
4. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 158 p
3. Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 157 p
5. Sebastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 141 p
6. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 117 p
...
10. Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, Peugeot 208 WRX), 60 p

FIA World Rallycross Championship ? Team
1. EKS, 277 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 258 poäng
3. Volkswagen RX Sweden, 217 poäng


Susann Hansen