Nyheter

Finalsviten bruten för Brink!
Brink Motorsports fick efter nio pallbesök i rad kliva ner efter en tuff helg på Solvalla och RallyX´s fjärde deltävling. Utmaningarna började redan i andra kvalet på fredagskvällen. En felaktig startprocedur ledde till att heatet fick köras om, men först morgonen efter. Brink vann heatet, men regnet som kom på lördagens morgon gjorde att förutsättningarna på banan blev sämre än kvällen innan.

Tobias Brink:
- Kvalomgång två var lite trist. Var kvalomgång avgörs via tre heat med fem bilar i varje heat. De andra tio bilarna fick köra i torrt och vi körde i regn. Även om vi vann vårt heat var vi chanslösa. Vi tog oss tillbaka och gjorde det riktigt bra fram till semifinalen.
Jag gjorde två förarmisstag där jag landade snett efter hoppet och när det är så här tätt har man inte råd med det. Resan tog slut i semifinalen och slutade på en fjärdeplats. Teamet har inte missat pallen i en SM-tävling sedan 2014 ? sviten är nu tyvärr bruten.

Ted Brink, teamchef:
- Vi har tävlat i motorsport länge och haft motgångar förut. Nästa tävling har vi hemmaplan på Ring Knutstorp där vi även håller varvrekordet för RallyX Lites. Vi kommer komma tillbaka starkare än tidigare och tänker inte släppa varvrekordet i första tag!

Återstående tävlingar:
Knutstorp, 24/9
Skien, Norge, 8/10