Nyheter

Peter tog premiärseger i VW
- Hedström trivs mycket bra i Polon!

Seger direkt i ny bil, trots intermezzo i tävlingens första heat. Detta gör att Peter Hedström plötsligt får svårt att välja. VW:n är helt klart en bil för framtiden menar Peter Hedström.

Volkswagen RX Swedens VW Polo Supercar från i fjol levererade tillsammans med Peter Hedström. Direkt på fria träningen var Peter snabbast före Ford-föraren Kevin Eriksson.

Den månghövdade publiken vid Solvallas arrangerade rallycross-slinga fick se rafflande heat och det hettade till redan i Peters första kvalheat.
- Det kom en Ford och smällde på mig i första kurvan och tryckte ut mig i sandfållan där jag blev stående, säger Peter Hedström.

Känslorna svallade en stund, men detta blev också en tändvätska för Peter Hedström, som radade upp två efterföljande heatsegrar. Detta gav första spår in i semifinalen för Peter. Även här levererade Peter seger före Frode Holte. VW Polon satt som handen i handsken på Peter Hedström.
- Den här Polon går som bara f-n, konstaterade Peter.

I finalen var det ingen som ens var i närheten av Peters tempo och han kunde bekvämt rulla över mållinjen med åtta sekunder tillgodo på märkeskollegan till denna tävling, Alexander Hvaal.

- En härlig känsla att kunna ta seger direkt i första försöket med bilen, jag trivdes från första metern i Polon, säger Peter Hedström.

Nu är det en vecka kvar innan teamet ska vara lastat och klart inför avfärd mot Barcelona och nästa deltävling i EM-serien. Peter funderar en hel del på framtiden och bilvalet. Förhandlingar med VW fortsätter och kanske kan det bli bilbyte redan till Barcelona.

- Inget är klart ännu, vi får se vilken bil vi kan lasta nästa helg, avslutar Peter Hedström.

Teamets ordinarie SM-förare Christer Dalmans var kvalfemma efter tre kval och tog sin Ford Fiesta Supercar till en fjärde plats i sin semifinal. Fjärdeplatsen där gav en slutlig sjundeplats i SM-deltävlingen.

Anders Ekström