Nyheter

Rally-SM gästar Finspång
Den 9-10 september avgörs den sjätte deltävlingen i årets Rally-SM, East Sweden Rally, i skogarna i Östergötland. Likt tidigare år är Saab Arena i Linköping huvudplats för tävlingen där även två sträckor ska köras. Under lördagen kommer rallyt till Finspång.

Det är sjätte året som East Sweden Rally avgörs i de östgötska skogarna och 58 förare gör upp om värdefulla SM-poäng i jakten på medaljerna. Rallyt startar på fredagen med invigning på Stora Torget i Linköping klockan 16.30 för att sedan köra tre sträckor på kvällen. På lördagen drar tävlingen norrut och gästar Finspång under tävlingens andra etapp. Två sträckor avgörs i trakten på förmiddagen. Den ena går vid Sonstorp och rallyts längsta, tillika SM-seriens längsta sträcka på nästan 3,5 mil, startar utanför Falla, strax söder om Finspång.

- Det är kul att vi kan erbjuda förarna en så lång och utmanande sträcka, säger Lennart Johansson, biträdande banchef på East Sweden Rally.

- Den sträckan innehåller verkligen allt. Det är snabbt, krokigt, upp och ner. Dessutom blir det ett kortare stopp på lördagsförmiddagen då tävlingsbilarna servas vid Joges verkstad i Finspång.

Efter besöket i Finspång drar tävlingen söderut igen för lunchuppehåll vid Saab Arena, för att sedan avsluta med den tredje etappen i skogarna sydöst om Linköping.

Tävlingsprogram och karta finns att köpa från och med lördagen den 3 september på Circle K i Finspång.

Annemo Friberg