Nyheter

1300 Rallycup, Ola tillbaks i toppen
1300 Rallycups 7:e deltävling avgjordes under lördagen i den populära tävlingen, Götenerundan. Ekipagen bjöds på tre mycket utslagsgivande sträckor där ss2 mätte hela 22 km. Meterologerna hade hotat med regn men solen tittade fram och det blev rättvisa förhållanden på de bitvis breda och snabba vägarna med fina tempoväxlingar in i tät skog där det var trångt och knixigt. Precis som vanligt i 1300 rallycupen blev det en riktigt tuff och rafflande sekundstrid ända in på mållinjen.

Tävlingens första sträcka var ca 9 km lång och där visade junioren Marcus Morén, Kolsva MS tillsammans med Robin Hallman att de vaknat på rätt sida den här dagen. Morén/Hallman knep sträckan med 2,1 sekunder före suveräne cupledaren Jan-Erik Eriksson Ludvika MS med Magnus Nilson i högerstolen. Tredje tid noterades på Joacim Rydin MK Ramunder med bisittare Magnus Simensen, de fick se sig slagna med 3,4 sekunder av Morén.


Därefter väntades ett kortare serviceuppehåll inför dagens långsträcka. SS2 blev verkligen utslagsgivande och händelserik. Paret Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, Nora MK slog till med en supertid och vara hela 5 sekunder före Morén och Eriksson som delade andra platsen och var på tiondelen lika efter över 2,2 mils körning, grymt! Därefter följde Thobias Wahlström Katrineholms MK med Magnus Johansson vid notblocket, distanserade med 10 sekunder av Strömberg/Ålund. Tre ekipage tvingades tyvärr bryta på den här tuffa sträckan. Kolsva MS Kenneth Rikardsen/Thomas Binbach med bromsproblem. Krister Morén Kolsva MS i par med Ronnie Maxe åkte av och kunde inte ta sig vidare. Problem också för MK Rattens Linda Persson-Kalle Kronqvist som fick kasta in handduken här. Söderköpings stolthet och totala cup tvåa Joacim Rydin åkte av på sträckan men kunde ta sig vidare, dagen var dock förstörd för en topplacering den här gången.


Strömberg/Ålund visade sig även vara oslagbara på ss3. De hade nu 2,9 sekunder tillgodo på Morén/Hallman och 3,4 sekunders marginal till Eriksson/Nilsson. Med sista sträckan avklarad så konstaterades att slutsegern gick till äkta paret Strömberg/Ålund. Nora teamets första målgång under grussäsongen känns den här gången viktigare en själva segern.
? Jag hade inte kunnat drömma om att vara först i en rallyklas 50 år efter att jag körde i en grusgrop, säger Ola och fortsätter ? Grymt detta med rally! Tvåa slutar Marcus Morén slagen med endast 2,6 sekunder och trea Jan-Erik Eriksson 6,1 sekunder efter.
I ungdomsklassen så fortsätter Pontus Florin Eskilstuna MK att skörda framgångar den här gången tillsammans med Felicia Grundtman som kartläsare. Paret slutar på en fin andraplats i klassen.

Ett stort tack till arrangören Götene MK för ett mycket bra arrangemang och även till Juha Liimtainen, Profile, för den här deltävlingen.
Nästa deltävling i 1300 rallycup äger rum om ca en månad och då i Hofors den 17/9.
Egentligen var det Kils MK som skulle stå som värd för nästa deltävling men de har tvingats att ställa in. Hofors MS har då vänligen låtit 1300 Rallycup ”sladda in” i deras tävling. I den deltävlingen kommer 1300 cupen att fokusera på att dra in så mycket pengar som möjligt till barncancerfonden. Klicka gärna in på vår hemsida http://www.1300rallycup.se/index.shtml och var med och stöd Barncancerfonden.

1300 Rallycup ”Mycket Rally för pengarna”
Mediagruppen
Jan Ström