Nyheter

Härlig seger för Timmy och Peugeot 208 WRX i Kanada
Vilken saga! Vilken vändning! Timmy Hansen fick en "friplats" till finalen och tog därmed säsongens första seger! Team Peugeot Hansen åker nöjda hem från Kanada och den sjunde deltävlingen i FIA World Rallycross Championship.

Vädrets makter stod teamet bi, den våta vägbanan passade Timmy Hansen och hans Peugeot 208 WRX perfekt och gav honom chansen att visa sin rätta styrka och målmedvetenhet.

Efter semifinalen såg det dystert ut då varken Sebastién Loeb eller Timmy Hansen fick någon plats i finalen, båda hamnade precis efter finalchans som fyra i sina respektive semifinaler. Men just som man trodde att det var över kom en ny chans. Timur Timerzyanov, som kommit trea i semin, blev diskvalificerad och därmed fick Timmy Hansen ta över finalplatsen.

Vilken vändning det blev! Racet blev en riktig gastkramare. Timmy höll sig i täten från start men det var först efter jokervarvet som det klart syntes att han bara hade bestämt sig - det är vinna som gäller. Efter en tuff batalj med Bakkerud kom Timmy om i sista kurvan och slutspurten mot segern var ett faktum.

Finslipet på Peugeot 208 WRX fick nu ge resultat ....

KOMMENTARER

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Det gick lite motigt faktiskt i början på den här helgen, men helt plötsligt fick jag en plats i finalen. Himlen öppnade sig och det började regna, jag startade från sjätte spår och fick en bra start, kom ut 5:a. Två av de andra gick på jokern då låg jag 3:a. Heikkinen gjorde ett misstag så då låg jag 2:a. Det var så otroligt mycket fart i bilen och helt plötsligt efter jokern så korsar jag mållinjen först. Det är faktiskt helt otroligt att jag vunnit! Det är knappt att jag fattat det!"

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Det var en något komplicerad helg till att börja med, det var svårt att hitta de rätta inställningarna. Men kvalen var ok, vi gjorde bra tider. Tyvärr missade jag i fjärde kvalet för att hamna i första raden i semifinalen, och där kom jag fyra och ja, det räckte inte ända fram den här gången. Men helt fantastiskt att vi avsluta med flaggan i topp i och med Timmys seger!"

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi har jobbat hårt i helgen under alla fyra heaten och metodiskt gått framåt. Vi har haft en del tekniska problem på Timmys bil och även en krasch. Men vi hamnade i semifinalen och hade gott hopp om att komma till final, men det räckte inte. Men det blev som en bonus när Timmy fick sista platsen i finalen då en förare blev utesluten. När regnet kom anande att vi att vi hade en chans att göra något bra. Timmy gjorde en fantastisk körning, bra taktik. Det känns lite som vi vunnit på lotteri. På regn hade vi farten, på torrt saknade lite topphastighet, men vi har jobbat hårt för detta och det känns härligt att avsluta med en seger här i Kanada."

RESULTAT
SLUTRESULTAT WORLD RX- Trois Rivières, Kanada (deltävling 7 av 12)
1. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX)
2. Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS)
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo
) 4. Toomas Heikkinen (EKS, Audi S1)
5. Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3)

STÄLLNINGEN I WORLD RX EFTER 7 DELTÄVLINGAR
FIA World Rallycross Championship ? Förare

1. Petter Solberg (Peter Solberg World RX Team, Citroën DS3), 161 pts
2. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 157 pts
3. Andreas Bakkerud (Hoonigan Racing Division, Ford Focus RS), 132 points
4. Johan Kristoffersson (Volkswagen RX Sweden, Volkswagen Polo), 129 pts
5. Sebastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 121 pts
6. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX), 105 pts
...
13. Davy Jeanney (Peugeot-Hansen Academy, Peugeot 208 WRX), 48 pts

FIA World Rallycross Championship ? Teams

1. EKS, 256 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 226 poäng
3. Volkswagen RX Sweden, 188 poäng

Susan Hansen