Nyheter

Loeb, Hansen och Peugeot 208 WRX i Kanada
En månad efter den dubbla pallplatsen i Höljes, har Team Peugeot Hansen nu korsat Atlanten för den sjunde deltävlingen i 2016 FIA Rallycross Championship i Trois Rivières i Kanada, 6-7 augusti. Spjutspetsen i teamet är Sébastien Loeb och Timmy Hansen med sina Peugeot 208 WRX:er med 550-plus hk.

Trois Rivières ligger mitt emellan Montreal och Québec. Det årliga Grand Prix är något extra i motorsportvärden. I år består programmet av flera discipliner, bland annat NASCAR och för tredje gången FIA World Rallycross Championship.

Team Peugeot Hansen ligger fn tvåa i teammästerskapet och är det team som skördat flest poäng efter de två senaste deltävlingarna (Hell, Norge och Höljes, Sverige).

Sedan den senaste tävlingen i Höljes har Sébatien Loeb haft en hektisk period med Silk Way-rallyt mellan Moskva och Peking (distansen är över 1000 mil!) för Team Peugeot Total i en Paugeot 2008 DKR.

Vi kan också presentera ett nytt avsnitt i vår webserie WorldRX Inside. Den här gången är det Sébastien Loeb som tar en titt på det mixade underlaget som är så signifikant för rallycross. Den niofaldige rallyvärldsmästaren tar ett intressant expertgrepp på ämnet. https://youtu.be/P6a7GaMMUEY

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi var väldigt framgångsrika i Kanada förra året. Davy Jeanney vann finalen och Timmy var enastående i kvalen så vi känner oss ganska trygga inför den här deltävlingen. Vi vet också att de andra teamen är skarpare den här säsongen, så vi måste vara fokuserade och göra allt för att ta tillvara på det vi fick med oss vid tävlingen i Höljes. Under sommaruppehållet har vi hunnit med ett par testdagar på den nya banan i Riga, Lettland, och vi hoppas att även det ska bidra till att vi kan vara med och fortsätta fightas om segrarna."

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Jag är inte så hemma i Kanada. Jag har nog bara varit där en gång tidigare, för en filminspelning, så det är fint att få möjlighet att lära känna landet lite mer. Banan är förstås helt ny för mig. Fast det har ju samtliga banor varit hittills. Jag vet att den här banan har den längsta raksträckan i mästerskapen och med låga cementbarriärer utmed bankanten. Jag ska göra mitt bästa för att undvika dem."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Jag har alltid gillat Trois Rivières. Det är ett fantastiskt evenemang och banan ligger inne i staden. Arrangörerna arbetar hårt och de har fått fram en bana som verkligen passar in i ett världsmästerskap. Jag längtar efter att få komma till start, särskilt som våra Peugeot 208 WRX är snabb och vårt team är extremt laddat. "

TIDSCHEMA (lokal tid)

Fredag, 5 augusti
18:10: Lottning för startuppställning i Q1

Lördag, 6 augusti
09:00-12:00: Träning
14:00 Kvalomgång 1
16:15 Kvalomgång 2

Söndag, 7 augusti
08:25: Uppvärmning
09:30: Kvalomgång 3
11:30: Kvalomgång 4
15:00: Semi-finaler och final

TV-BEVAKNING

Tävlingarna tv-sänds i över 120 länder.
http://www.fiaworldrallycross.com/article/tvlisting.
Semifinaler och final sänds från kl 21:00 den 7 augusti med livesändningar på SVT24/SVT2.

Susan Hansen