Nyheter

Medalj i Rally SM Sprint för Adielsson under SM-Veckan
Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg tog tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör bronsmedaljen under tisdagens rallysprint under SM-Veckan.

- Helt fantastisk känsla just nu. Att vi kunde komma hit och ta en bronsmedalj är så himla skönt. Det gick absolut max i de två sista final åken, vi var nog över hela banan och lite till men det gick vägen och räckte till en bronsplats. Vi är otroligt nöjda med det, säger Mattias Adielsson.

Adielsson och Johansson kom till Norrköping direkt efter senaste deltävlingen i Brittiska Juniormästerskapen. Där hade de kört sin betydligt motorsvagare Vauxhall under helgen. Omställningen till fyrhjulsdrift och betydligt mer hästkrafter gick ovanligt smidigt. Efter att ha gjort några små justeringar med bilens väghållning inför finalen satt allt perfekt i de sista åken.

- Nu har jag min första medalj i rallysportens högsta klass och det är ett riktigt stort framsteg. Medaljen är inte bara min och Andreas förtjänst utan alla som är med och stöttar oss på något sätt ska känna delaktighet i den. Vi gör den här satsningen tillsammans allihop, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Sommarsprint ingående i SM-Veckan

1. Pg Andersson Skoda Årjängs MK 2.40,5
2. Michael Wikström Ford NMS Boden 2.43,5
3. Mattias Adielsson Mitsubishi Göteborgs MF 2.44,0
4. Niklas Hägg Skoda SMK Hälsinge 2.44,7
5. Jerker Axelsson Subaru SMK Trollhättan 2.46,3

Urban Andersson