Nyheter

Stark avslutning av Adielsson i Brittiska Mästerskapen i rally
Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg, med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör, gjorde en stark sista dag i den femte deltävlingen av Brittiska Juniormästerskapen i rally.

- Vi missade för mycket under första dagen och tappade 1 minut till ledaren. Det var otroligt svårkört och mycket lera på vägarna, vi var av flera gånger, säger Mattias Adielsson.

Nicky Grist Stages började under lördagen med sju specialsträckor på grus. Adielsson låg efter första dagen på en tredje plats med 25 sekunder upp till andra plats och en minut till första. Söndagens etapp avgjordes på asfaltunderlag och här visade Adielsson verkligen att han är att räkna med. Av de sju sträckor som kördes var han snabbast på tre av dem och klättrade till en andra plats i tävlingen. Han var även snabbast av alla under söndagen.

- Vi har avslutat tävlingen riktigt starkt. Jag trivs verkligen på asfalt och ser fram mot att de två avslutande deltävlingarna som går på asfalt, avslutar Mattias Adielsson.

Nästa tävlingstillfälle blir redan på tisdag då rallysprinten i SM-Veckan avgörs.

Preliminär Mästerskapsställning JBRC - efter fem av sju deltävlingar
1 Robert Duggan - 96
2 Sindre Furuseth - 71
3 Mattias Adielsson ? 65


​Urban Andersson